Μαζικές διακοπές ρεύματος εξαιτίας χρεών στη Ρόδο και γενικότερα στην Ελλάδα

1716
διακοπές

Σε μαζικές διακοπές ρεύματος εξαιτίας χρεών, προχώρησαν τις τελευταίες μέρες συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στη Ρόδο. Οι διακοπές αυτές έχουν επεκταθεί σε μαζική βάση σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποιούνται με εντολές όχι μόνο  της ΔΕΗ αλλά και των άλλων ιδιωτικών εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.
Το τοπίο των νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεων χωρίς ρεύμα αναδεικνύει ένα απάνθρωπο κοινωνικό πρόσωπο για την χώρα;, το οποίο συντρίβει τους μύθους και την προπαγάνδα για την είσοδο της χώρας σε μια καλύτερη αναπτυξιακή και κοινωνική τροχιά.
Οι διακοπές ρεύματος στην Ρόδο προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες από πολλούς κατοίκους του νησιού μας, ενώ με επιστολή της στη ΡΟΔΙΑΚΗ, μητέρα που μεγαλώνει μόνη της παιδιά, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός, σημειώνοντας τα εξής:
«Σήμερα έκοψαν το ρεύμα σε πολλούς ανθρώπους στη Ρόδο. Γνωρίζουν ότι εδώ στο νησί δουλεύουμε συνολικά 3 έως 6 μήνες οι περισσότεροι και τους υπόλοιπους ζούμε με την ανεργία. Πώς να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, έτσι που μας κατάντησαν; Είναι ντροπή ειδικά για τις μονογονεϊκές οικογένειες να γίνεται αυτό.
Εμείς φταίμε που δεν μπορούμε να βρούμε δουλειές; Που τα χρέη μας όλο και μεγαλώνουν και που δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι τόσα χρόνια;
Γιατί μας οδηγούν σε απόγνωση;» – κατέληξε η ίδια.
Βασική πηγή: Ροδιακή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας