Μήνυση κατά Τραμπ από 17 Πολιτείες για τον διαχωρισμό των οικογενειών μεταναστών

1217
τραμπ
A mother migrating from Honduras holds her 1-year-old child as surrendering to U.S. Border Patrol agents after illegally crossing the border Monday, June 25, 2018, near McAllen, Texas. (AP Photo/David J. Phillip)

Μήνυση εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ υπέβαλαν 17 πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια, σε μία προσπάθεια να αναγκάσουν τον Λευκό Οίκο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επανένωση όσων οικογενειών διαχωρίστηκαν στα σύνορα με το Μεξικό.

Η μηνυτήρια αναφορά, η οποία συνιστά πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Κόμματος, εστιάζει στην πληθώρα προβλημάτων του προεδρικού διατάγματος, το οποίο υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα και βάζει «τέλος» στην πρακτική του χωρισμού των οικογενειών.

Σύμφωνα με τους δημοκρατικούς, το διάταγμα περιλαμβάνει πάρα πολλές εξαιρέσεις και «παραθυράκια», με αποτέλεσμα να καθίσταται μη λειτουργικό.

Σημειώνεται ότι η πολιτική «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ έχει εγείρει την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, η οποία άσκησε δριμύτατη κριτική στην Ουάσιγκτον.

Ως αποτέλεσμα και υπό το βάρος των πιέσεων, την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε στην κατάργηση της πρακτικής του διαχωρισμού.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, τα προβλήματα παραμένουν καθώς η νομοθετική πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται από ελλείψεις, οι οποίες θέτουν εμπόδια στην επανένωση των οικογενειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας