Μέρκελ με Ερντογάν κατάπιε casus belli-Σύμμαχος του ΝΑΤΟ-Έχουμε κοινά συμφέροντα

678
Μέρκελ με Ερντογάν κατάπιε casus belli

Η γερμανική Ευρώπη στο πλευρό της Τουρκίας

Για πρόσφυγες: Δεν είναι δυνατόν να διώξουμε αυτούς τους ανθρώπους, όπως έκανε η Ελλάδα-Μέρκελ: Ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος για εμάς. Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις με τον κ. Ερντογάν. Έχουμε πάντα κοινά συμφέροντα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έφτασε στο Μέγαρο Huber, για την επικείμενη συνάντηση της με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στέκοντας δίπλα στις σημαίες της Τουρκίας και της Γερμανίας, οι δύο ηγέτες χαιρέτησαν Τούρκους και ξένους δημοσιογράφους που τους περίμεναν.

Αργότερα, οι δύο ηγέτες έφυγαν για τη συνάντηση.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη Huber, διήρκεσε 1 ώρα.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Ο στόχος είναι να επιτευχθεί ένας εμπορικός όγκος 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

  • Τα βασικά κομμάτια της ομιλίας του Ερντογάν έχουν ως εξής:

-Ελπίζω ότι το επιτυχημένο έργο που επιτελέσαμε με την κ. Μέρκελ θα συνεχιστεί με τη νέα διοίκηση. Ως Τουρκία, θα θυμόμαστε πάντα τις συνεισφορές της Μέρκελ στο δρόμο προς την πλήρη ένταξη στην ΕΕ. Στη σημερινή μας συνάντηση, συζητήσαμε πολλά θέματα, ειδικά τις διμερείς σχέσεις. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω για τις προσπάθειές του να λύσει τη συριακή κρίση.

-Συμφωνήσαμε για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αφγανιστάν, της Λιβύης και της Συρίας. Η τουρκική κοινωνία στη Γερμανία αποτελεί τον κοινό μας πλούτο.

Τούρκοι πολίτες στην Ευρώπη

-Είμαστε χαρούμενοι για τη στενή επαφή της κ. Μέρκελ με την τουρκική κοινωνία. Είναι σημαντικό να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα εναντίον όλων των δραστών ρατσισμού και διακρίσεων. Είναι σημαντικό για τους Τούρκους να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στην Ευρώπη. Η Μέρκελ έκανε πάντα μεγάλες προσπάθειες σε αυτό το θέμα. Ελπίζω ο διάδοχος της να δείξει την ίδια ευαισθησία. Ο ρατσισμός, το Ισλάμ και η ξενοφοβία και οι διακρίσεις δυστυχώς εξακολουθούν να είναι τα κύρια προβλήματα της τουρκικής κοινωνίας στην Ευρώπη.

-Η δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι ανεξάρτητη. Ως πρόεδρος, δεν είναι δυνατόν να παρέμβω στην απόφαση του δικαστικού σώματος. Αρκεί να γνωρίζουμε ότι η δικαιοσύνη πήρε μια δίκαιη απόφαση.

Πρόβλημα προσφύγων

-Η Τουρκία είναι ο ξενώνας αυτού του θέματος. Δεν είναι δυνατόν να διώξουμε αυτούς τους ανθρώπους, όπως έκανε η Ελλάδα. Η φιλοξενία μας θα συνεχιστεί. Δεχόμαστε τις μεταναστεύσεις όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Τους καλωσορίζουμε χτίζοντας σπίτια. Έχουμε πλέον ολοκληρώσει 60 χιλιάδες σπίτια, στόχος μας είναι να τα αυξήσουμε σε 100 χιλιάδες.

Το σχόλιο του Ερντογάν για τη Γερμανία

-Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας , συνεργαστήκαμε με πολλούς παγκόσμιους ηγέτες. Η κ. Μέρκελ έχει υπογράψει μια επιτυχημένη διαδικασία ειδικά στη διοίκηση της Γερμανίας. Το επόμενο διάστημα, αν δεν υπάρξουν κυβερνήσεις συνασπισμού, οι σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας θα μπορούσαν να να φτάσουνσε διαφορετικό σημείο. Ως Τουρκία, ξεφορτωθήκαμε το πρόβλημα του συνασπισμού με τη μετάβασή μας στο προεδρικό σύστημα.

-Υπάρχει ένα σοβαρό τουρκικό δυναμικό στη Γερμανία. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν μια υγιή ζωή. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί εμπορικός όγκος 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

-Εύχομαι στην αγαπημένη μου φίλη Μέρκελ επιτυχία στη μελλοντική της ζωή.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ είπε:

-Έχουμε καθήκον να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία. Υπάρχουν Τούρκοι μετανάστες των οποίων οι γονείς εργάζονται ως γιατροί, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί στη Γερμανία. Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι οι Uğur Şahin και Özlem Türeci.

-Αναφερθήκαμε επίσης στους Γερμανούς πολίτες που φυλακίστηκαν στην Τουρκία. Αντιστεκόμασταν πάντα στους ρατσιστές και τους ξενοφοβικούς στη Γερμανία. Η παράνομη μετανάστευση είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα.

Συνεργασία σε περιφερειακά ζητήματα

-Μιλήσαμε με τον κ. Ερντογάν για ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν. Θα συζητήσουμε επίσης τις πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση των Ταλιμπάν. Ευχόμαστε οι εκλογές σχετικά με τη διάσκεψη για τη Λιβύη, που ξεκίνησε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Εξέφρασα την άποψη για απόσυρση ξένων δυνάμεων.

-Έχουν σημειωθεί πολλές καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία. Υπήρξαν επίσης καταστροφές από πλημμύρες στη Γερμανία. Χαιρετίζουμε την αποδοχή της Τουρκίας για τη Συμφωνία του Παρισιού.

-Δίνουμε σημασία στη συνεργασία μας. Στην Τουρκία έχουν αναπτυχθεί σε πολλά με τον κ. Ερντογάν. Αυτό μπορούμε να το δούμε όταν κοιτάμε την Κωνσταντινούπολη. Στην Τουρκία έχουν αναπτυχθεί πρότυπα όσον αφορά τη διοικητική δομή και τη διαχείριση. Ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος για εμάς. Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις με τον κ. Ερντογάν. Έχουμε πάντα κοινά συμφέροντα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συνεχίσει με αυτήν την προοπτική μετά από μένα. Η ειρήνη και η εμπιστοσύνη μας είναι αλληλένδετα.

-Υπάρχει ελευθερία θρησκείας στη Γερμανία. Έχουμε μια πολύ αποφασιστική στάση απέναντι στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό. Θέλαμε να τα αποτρέψουμε από την αρχή. Βιώσαμε θλιβερά γεγονότα στα προβλήματα του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας. Για αυτό, κινητοποιούνται όλοι οι οικονομικοί και ηθικοί πόροι. Θα είναι πάντα ένα έργο για εμάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας