Μέρκελ-Μακρόν: Ταμείο Ανάπτυξης 500δις για “δάνεια” με Μνημόνια που βαφτίζονται “επιχορηγήσεις”

1310
ταμείο

Μέρκελ και Μακρόν, με ένα καλοστημένο τρικ, συρρίκνωσαν το Ταμείο Ανάπτυξης της Ε.Ε για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού από 1,5 τρις που συζητείτο στην αρχή, σε 500 δις ευρώ.

Μέρκελ και Μακρόν άφησαν να εννοηθεί ότι τα χρήματα αυτά του Ταμείου Ανάπτυξης θα προκύψουν ως κοινό χρέος, που θα εγγυηθούν, τάχα, οι ευρωπαϊκές χώρες.

Τίποτα πιο παραπλανητικό από αυτό.

Τα 500 δις, τα οποία καθόλου τυχαία η κοινή ανακοίνωση αναφέρει ότι θα αξιοποιηθούν με τρόπο που θα σέβεται τις Συνθήκες της Ε.Ε, θα πρόκειται για χρέος, το οποίο θα επωμισθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή ο κοινοτικός προϋπολογισμός, από τον οποίον και θα εξοφληθεί, αντλώντας πρόσθετους πόρους, ετήσιους πιθανότατα, από τα κράτη-μέλη με αδιευκρίνιστη αναλογία.

Με δύο λόγια οι “επιχορηγήσεις” που θα δοθούν  στα κράτη-μέλη στις πιο πληγείσες χώρες(;), σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα πρόκειται για συγκεκαλυμμένο χρέος των κρατών-μελών που θα το εξοφλήσουν με πρόσθετες συνεισφορές στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Ταυτόχρονα, οι “επιχορηγήσεις“, σύμφωνα με τις δηλώσεις Μέρκελ-Μακρόν, θα συνοδευτούν με δεσμεύσεις των χωρών-μελών για “υγιείς οικονομικές πολιτικές“(!) και “προγράμματα μεταρρυθμίσεων“, δηλαδή με Μνημόνια!!!.

Περιττό να τονίσουμε ότι και αυτό το Ταμείο Ανάπτυξης βρίσκεται ακόμα στα λόγια και χρειάζεται πολύ γραφειοκρατικό χρόνο για να πάρει, εφόσον πάρει, τελική μορφή, ενώ σίγουρα θα το χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο χώρες-“γύπες” όπως η Ολλανδία, η Δανία κ.λπ.

Δυστυχώς στην Ε.Ε τζάμπα χρήμα δεν υπάρχει, παρά μόνο δάνεια, άμεσα ή κρυφά, που και αυτά δίνονται μόνο με Μνημόνια!

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας