Τραγική εξέλιξη με το ινδονησιακό υποβρύχιο-Εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων

726
Εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ινδονησία και στο Ναυτικό της χώρας, έπειτα από πληροφορίες που ανέφεραν ότι έχει εντοπιστεί μια πετρελαιοκηλίδα κοντά στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του υποβρυχίου » KRI Nanggala 402″, μια υπόθεση που απασχολεί σαφώς τη στρατιωτική ηγεσία τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, γύρω στις 7, τοπική ώρα, ένα ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα στο σημείο όπου είχε καταδυθεί το υποβρύχιο στα ανοιχτά του Μπαλί, κάτι που έχει προκαλέσει την ανησυχία της Ινδονησίας, καθώς ενδέχεται να συνδέεται με το χαμένο υποβρύχιο.

Tο υποβρύχιο της Ινδονησίας εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων.

Με δεδομένα την εμφάνιση πετρελαιοκηλίδας στο σημείο ερευνών και το μέγιστο επιτρεπόμενο βάθος κατάδυσης 300-350 μέτρων για τα Υ/Β Τύπου 209, οι πιθανότητες ανεύρεσης ζωντανών μελών του πληρώματος τείνουν στο μηδέν.

Το υπόβαθρο

Νωρίτερα, το Ναυτικό έκανε γνωστό ότι αναζητά ένα υποβρύχιο, με 53μελές πλήρωμα, με το οποίο έχασε την επαφή νωρίς σήμερα το πρωί, μετά τη συμμετοχή του σε ασκήσεις, στη θαλάσσια ζώνη ανοιχτά του Μπαλί.

Το υποβρύχιο KRI Nanggala 402 βρισκόταν σε βάθος 700 μέτρων, στα βόρεια του νησιού, σύμφωνα με τον διοικητή των ενόπλων δυνάμεων, Χάντι Τζατζάντο.

Μετά τις 3 τα ξημερώματα, τοπική ώρα (21.00 της Τρίτης, ώρα Ελλάδας) δεν υπήρξε καμία επαφή του με τη βάση του, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Τζούλιους Βιτζοτζόνο.

«Γνωρίζουμε αυτήν τη ζώνη, αλλά έχει αρκετό βάθος», πρόσθεσε.

Η Ινδονησία ζήτησε διεθνή βοήθεια και πολλές χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και η Ινδία, δήλωσαν πρόθυμες να συμμετάσχουν στις έρευνες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η Ινδονησία διαθέτει συνολικά πέντε υποβρύχια, γερμανικής και νοτιοκορεατικής κατασκευής. Το KRI Nanggala 402 κατασκευάστηκε το 1978 και αργότερα εκσυγχρονίστηκε.

Το γερμανικής κατασκευής υποβρύχιο KRI Nanggala-402 πραγματοποιούσε άσκηση με τορπίλη σε ύδατα βόρεια της νήσου Μπαλί, αλλά απέτυχε να διαβιβάσει τα αποτελέσματα, όπως αναμενόταν, δήλωσε εκπρόσωπος του Ναυτικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας