Μάχη της Ηλεκτρικής: Κυβερνητική φιέστα μέσα, αγωνιστική διαμαρτυρία έξω ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

1835
ηλεκτρικής

Σε κυβερνητική φιέστα εξελίχθηκε η εκδήλωση μνήμης για την λεγόμενη μάχη της Ηλεκτρικής που έδωσαν το 1944 ενάντια στα Γερμανικά SS, οι άνδρες του ΕΛΑΣ για να διασώσουν το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Την εκδήλωση οργάνωσε η Διοίκηση της ΔΕΗ, κάτω από την ομπρέλα της οποίας διαλύεται και ξεπουλιέται σήμερα η ΔΕΗ και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του πραξικοπηματία Προέδρου της Δημοκρατίας (ζηλωτής της μετατροπής του ΟΧΙ σε ΝΑΙ) Προκόπη Παυλόπουλου και την συμμετοχή του υπουργού της νεοαποικιακής κυβέρνησης Γιώργου Σταθάκη και του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, ενώ σε αυτήν παρέστη και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.
Έξω από την πύλη του εργοστασίου ήταν συγκεντρωμένοι με πανό εργαζόμενοι της ΔΕΗ, κυρίως από την Μεγαλόπολη.
Μαζί με τους συγκεντρωμένους έδωσε το παρόν και ο Παναγ. Λαφαζάνης, ο οποίος, παρ’ ότι είχε προσκληθεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση, αρνήθηκε να δώσει το παρόν στην φιέστα, συμμετέχοντας ενεργά στην διαμαρτυρία των εργάζομένων ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και της χώρας μας.
Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι αποδοκίμαζαν τους πολιτειακούς και κυβερνητικούς επισήμους και ιδιαίτερα τον Προκόπη Παυλόπουλο Πολιτειακό συμπαραστάτη του Τσίπρα για την μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ και τον Γιώργο Σταθάκη Υπουργό Ενέργειας, ο οποίος και ξεπουλά τη ΔΕΗ!
Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, αν και αναμενόμενο ότι κανένα κανάλι δεν τόλμησε να δείξει εικόνες με τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους παρά μόνο από την φιέστα.
Τέλος ο Παναγ. Λαφαζάνης με δηλώσεις του τόνισε ότι “η ηρωική μάχη της Ηλεκτρικής έγινε για να σωθεί η ηλεκτροπαραγωγή και να λευτερωθεί η χώρα και όχι πάντως για να ξεπουλάμε την σημερινή ΔΕΗ και να επιβάλλουμε νέα κατοχή στην πατρίδα μας”.
deh laf megalopoli4
deh laf megalopoli3
deh laf megalopoli1
deh laf megalopoli5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας