Μάικ Πομπέο ξεσκεπάζει Βαρθολομαίο: «Ιστορικό επίτευγμα η Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία»!

790
πομπέο

Η χθεσινή (10/1/2019) δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, για την απόσχιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο της Μόσχας, επιβεβαιώνει αφενός τους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, όπου εντάσσεται και το θέμα της «αυτοκεφαλίας», και αφετέρου αναδεικνύει το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην προώθηση αυτών των σχεδιασμών.

Το δικό μας σχόλιο για τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών είναι: «Θέλει η π…. να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει».

Στην δήλωσή του ο  Μάικ Πομπέο αναφέρει ότι η ανακοίνωση της Αυτοκεφαλίας για μια ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, την 6η Ιανουαρίου, σηματοδοτεί ένα ιστορικό επίτευγμα καθώς η Ουκρανία επιδιώκει να καταγράψει το δικό της μέλλον.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναλαμβάνουν την ακλόνητη υποστήριξή τους για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία” τονίζει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν την ισχυρή υποστήριξή τους για τη θρησκευτική ελευθερία, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας των μελών θρησκευτικών ομάδων να κυβερνούν τη θρησκεία τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, χωρίς εξωτερική παρέμβαση” προσθέτει ο Πομπέο.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας επί του θέματος διαβάστε το κείμενο του Γιώργου Καραγιάννη στον «Ημεροδρόμο» με τίτλο: «Ουκρανία: Όταν οι γεωπολιτκοί ανταγωνισμοί προκαλούν εκκλησιαστικό σχίσμα» εδώ.

*Πηγή: imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας