ΛΑ.Ε για Τσίπρα: Αντί μέτρων για φυσικές καταστροφές, επικοινωνιακές εξαγγελίες

434
δημόσιο

Ο Αλ. Τσίπρας, αντί να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των φορέων πολιτικής προστασίας, περιορίστηκε σε επικοινωνιακές εξαγγελίες επί χάρτου.

 

Οι εξαγγελίες Τσίπρα έγιναν για να περιοριστούν, ματαίως βέβαια, οι οδυνηρές συνέπειες της εθνικής τραγωδίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για να μειωθούν οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις από τις φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές.

Δεκαοκτώ μέρες μετά την εθνική τραγωδία, ο Τσίπρας συνέχισε τον ολισθηρό επικοινωνιακό δρόμο που ξεκίνησε το βράδυ της 23ης Ιούλη στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Δεκαοκτώ μέρες μετά, εκτός από τις εξαγγελίες επί χάρτου, θα περιμέναμε να ακούσουμε τα μέτρα ενίσχυσης των φορέων που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία, η αποτελεσματικότητα των οποίων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις μνημονιακές πολιτικές περικοπής των προϋπολογισμών τους. Αντί γι’ αυτό ακούσαμε μόνο για σχέδια επί χάρτου λες και τα σχέδια από μόνα τους μπορούν να προστατεύσουν ζωές περιουσίες και περιβάλλον.

Τα σχέδια βοηθάνε αλλά από μόνα τους δεν σώζουν ζωές. Αν για την τραγωδία έφταιγαν μόνο τα σχέδια, τότε η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό που δεν τα έκανε τα 3,5 χρόνια που κυβερνά, όταν μάλιστα η αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ήταν μια από τις κορυφαίες εξαγγελίες της όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Αλλά και τα 500 εκ. € που εξήγγειλε χωρίς να πει πότε και πού θα πάνε, δεν είναι τίποτα μπροστά στα 16 δις. € που έχουν  «υπεξαιρεθεί» από τους δήμους και το 1  δις. € που υπεξαιρέθηκε από την πυροσβεστική τα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων.

Εμείς ρωτάμε :

– Θα ενισχύσει η κυβέρνηση τους κομμένους από τα μνημόνια προϋπολογισμούς του Πυροσβεστικού Σώματος και θα επιστρέψει το 1 δις. € που έχει υπεξαιρεθεί; Θα καλύψει τα 500 κενά που δημιουργήθηκαν από την παραχώρηση πυροσβεστών στην αμαρτωλή  Fraport; Θα ομογενοποιήσει τους υπόλοιπους πενταετείς πυροσβέστες και θα αξιοποιήσει σε μόνιμη βάση τους εποχικούς; Θα ενισχύσει τα επιχειρησιακά μέσα της πυροσβεστικής και θα τα απεγκλωβίσει από τις προβλεπόμενες μνημονιακές  χρονοβόρες διαδικασίες συντήρησης και επισκευής τους ;

– Θα επιστρέψει στους δήμους τα 16 δις. € παρακρατηθέντα των τελευταίων 8 χρόνων από τη φορολογία των πολιτών;

– Θα αναβαθμίσει και θα ενισχύσει τη δασική υπηρεσία με προσωπικό, μέσα και κονδύλια για τις  απαραίτητες δράσεις διαχείρισης των δασών;

– Θα ενισχύσει και θα ανανεώσει τον εθνικό εναέριο στόλο;

– Θα λειτουργήσει η Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας και ολοκληρωμένο το 112 με την έγκαιρη προειδοποίηση πληθυσμού;

-Θα θεσμοθετήσει την επιλογή των ηγεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων με αντικειμενικά κριτήρια και κοινοβουλευτική διαδικασία που θα στηρίζει και θα ελέγχει το έργο τους;

Η κριτική της μνημονιακής αντιπολίτευσης που εξαντλείται σε επικοινωνιακές κορώνες, ήταν αναμενόμενη, αφού μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, έχουν ψηφίσει το μνημονιακό πλαίσιο που βάζει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των δανειστών και των τραπεζών έναντι της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος και έχει απαξιώσει τους εμπλεκόμενους στην Πολιτική Προστασία φορείς.

Δυστυχώς, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αντί η εθνική τραγωδία να αφυπνίσει το σάπιο πολιτικό μνημονιακό κατεστημένο, μπορεί να γίνει αφορμή εκχώρησης καίριων υπηρεσιών του κράτους σε ιδιώτες, ανοίγοντας νέα πεδία κερδοφορίας σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτή την κρίσιμη περίοδο, ο τόπος μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, τη συγκρότηση ενός πατριωτικού, δημοκρατικού, αριστερού ριζοσπαστικού μετώπου, που θα ανατρέψει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές  και θα του επιτρέψει να ανακτήσει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, βάζοντας την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια πάνω από τα κέρδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας