Λαφαζάνης: Συναντήθηκε με τον Ραφαήλ Κουρμουλάκη, εφευρέτη της ανίχνευσης νόθευσης ποτών

2362
λαφαζάνης

Το Σάββατο 13/10 , συναντήθηκε στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης  Γραμματέας του Π.Σ, ο Διονύσης Φλαμιάτος  μέλος του Π.Σ, με τον νεαρό επιστήμονα ( χημικός  μηχανικός ) και εφευρέτη Ραφαήλ Κουρμουλάκη, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

  Ο κ. Κουρμουλάκης, αφού ευχαρίστησε τον Π. Λαφαζάνη, για την συνάντηση που του παραχώρησε, τον ενημέρωσε σχετικά με την ευρεσιτεχνία του, η οποία βασίζεται σε ένα χημικό τεστ, το οποίο μπορεί  να ανιχνεύσει με μόνιμη χρωματική ένδειξη , τα ποτά που είναι νοθευμένα με τη χημική ουσία μεθανόλη. Δηλαδή, εντοπίζοντας τα ποτά που περιέχουν ποσότητες μεθανόλης, προστατεύεται η υγεία αλλά και η ίδια η ζωή του καταναλωτή ( εξαιτίας της συγκεκριμένης νόθευσης, είναι πολλά τα θύματα είτε με πρόσκαιρες, είτε και με μόνιμες αναπηρίες, είτε με την απώλεια της ζωής τους ).

Βέβαια έχει και οικονομικό όφελος, καθώς χάριν αυτού του εντοπισμού, θα περιοριστεί δραστικά ή και θα εξαλειφτεί η διακίνηση των νοθευμένων ποτών , αποφέροντας εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία, από τον διαφυγόντα φόρο του οινοπνεύματος.

  Τέλος, ζήτησε τη στήριξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη δημοσιοποίηση του θέματος, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της ευρεσιτεχνίας που μόνο όφελος μπορεί να επιφέρει για το κράτος και τους πολίτες .

  Στη συνέχεια ο Π. Λαφαζάνης, αφού συνεχάρη τον νεαρό εφευρέτη, δήλωσε ότι επιβάλλεται για τους παραπάνω λόγους, να προχωρήσει η ολοκλήρωση της ευρεσιτεχνίας  και ότι το ελληνικό δημόσιο, οφείλει να επωμιστεί τις ευθύνες του και να καταστεί αρωγός σε τέτοιου είδους εφευρέσεις, που και την ελληνική οικονομία στηρίζουν, αλλά και την υγεία των ανθρώπων, προστατεύουν.

Επισήμανε ότι , η Λαϊκή Ενότητα είναι πάντα ανοιχτή στους πολίτες και ιδιαιτέρως στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούν την ατμομηχανή της κοινωνίας μας και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

  Ταυτόχρονα,  κάλεσε την κυβέρνηση  να ακολουθήσει αναπτυξιακή πολιτική, βασιζόμενη στις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου, προς όφελος του λαού και όχι να επιλέγει το δρόμο της τυφλής υποταγής στα ξένα κέντρα και συμφέροντα , συνθλίβοντας τις παραγωγικές και επιστημονικές δυνάμεις της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας