Λαφαζάνης: Με καταλήψεις, αγωγές, μηνύσεις απαντάμε στη φίμωση από ΕΡΤ-κανάλια

2084

 

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη με το Προεδρείο του ΕΣΡ

Καταγγέλλουμε τη φίμωση των δημοκρατικών αντιμνημονιακών αντισυστημικών δυνάμεων

 Παρέμβαση στο  Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για να διαμαρτυρηθεί  κατά του συστηματικού αποκλεισμού της από τα ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, έκανε σήμερα αντιπροσωπεία  της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της, Παναγιώτη Λαφαζάνη, τα μέλη της ΠΓ Αντώνη Νταβανέλο και Δέσποινα Σπανού, καθώς  και το  μέλος του ΠΣ της ΛΑ.Ε. και δικηγόρο Σαράντο Θεοδωρόπουλο, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο και τον Αντιπρόεδρο του Ροδόλφο Μαρώνη.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. έθεσε το ζήτημα της  μονοπώλησης του τηλεοπτικού  χρόνου από τα μνημονιακά κυρίως κόμματα,  προκειμένου να φιμωθεί κάθε φωνή που αντιπαρατίθεται  έμπρακτα στο πολιτικό σύστημα  και στην εφαρμογή των μνημονίων.

Αναφέρθηκε επίσης  στις  περισσότερες δημοσκοπικές έρευνες που παρουσιάζονται από τα τηλεοπτικά κανάλια ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίες,  είτε δεν συμπεριλαμβάνουν καν τη ΛΑ.Ε. στις ερωτήσεις/ απαντήσεις τους για την πρόθεση ψήφου, είτε παρουσιάζουν τεράστιες και αδικαιολόγητες αποκλίσεις μεταξύ τους.  Επισήμανε  ότι ο τρόπος διεξαγωγής των περισσότερων δημοσκοπήσεων και παρουσίασης των δημοσκοπικών ευρημάτων στερείται εντελώς αξιοπιστίας και  στοχεύει στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, καλλιεργώντας  την διαστρεβλωτική αντίληψη  ότι δεν υπάρχει  κοινωνικά αποδεκτή εναλλακτική πρόταση πραγματικής εξόδου από τα μνημόνια πέραν της  κοινωνικής εξαθλίωσης που προτείνουν τα μνημονιακά κόμματα.

Τόνισε τις σχέσεις πολιτικής διαπλοκής ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που ελέγχουν την ενημέρωση  και τον τρόπο  διαστρέβλωσης  ή  απόκρυψης  σημαντικών πολιτικών ειδήσεων, επισημαίνοντας ως  χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποσιώπηση και τον μη σχολιασμό από τα κρατικά κανάλια της  πρωτοφανούς και επικίνδυνης για τη δημοκρατία προεκλογικής παραπομπής σε δίκη με κατηγορίες του μισού ποινικού κώδικα του Παναγιώτη Λαφαζάνη,  Γραμματέα αριστερού κόμματος που  έλαβε το 2,9% στις βουλευτικές εκλογές, κεντρικών στελεχών της ΛΑ.Ε. και μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Τόνισε επίσης ότι ο αποκλεισμός της ΛΑ.Ε. από τις πολιτικές συζητήσεις που διεξάγονται στα ΜΜΕ είναι παράνομος, δεδομένου, μάλιστα,  ότι  διαθέτει εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, του οποίου η έντονη δραστηριότητα στο Ευρωκοινοβούλιο αποκρύπτεται συστηματικά από τα ΜΜΕ.

Δήλωσε εμφατικά ότι τέτοιου είδους προσπάθειες χειραγώγησης της κοινής γνώμης εγείρουν σοβαρά προβλήματα όχι μόνο  για τη διαδικασία της ενημέρωσης, αλλά και υπονομεύουν την ίδια την ουσία της δημοκρατίας. Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε ζητήματα πολιτικής παραπληροφόρησης, έχει ξεπεράσει  ακόμα και τους προκατόχους της.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε έθεσε το ΕΣΡ προ των ευθυνών του, καλώντας το να αναλάβει δράση  για τον έλεγχο της χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τα κανάλια και την επιβολή κυρώσεων για την συστηματική αποσιώπηση των θέσεων της ΛΑ.Ε. από τα ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν πρόεδρος του ΕΣΡ, Θανάσης Κουτρομάνης, δυστυχώς κάλυψε, σχεδόν, την απραξία του ΕΣΡ απέναντι στην αντιδημοκρατική αθλιότητα που κυριαρχεί στον τηλεοπτικό και δημοσκοπικό χώρο.

Η αντιπροσωπεία της  ΛΑ.Ε.  τόνισε ότι θα αντισταθεί  κινηματικά  και  νομικά απέναντι στον αποκλεισμό του πολιτικού  της λόγου από τα ΜΜΕ.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Παν. Λαφαζάνης: Με καταλήψεις, αγωγές και μηνύσεις θα απαντήσουμε στην φίμωση της ΕΡΤ

Είχαμε την δυνατότητα, να έχουμε σήμερα, ως αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, μια συνάντηση με το προεδρείο του ΕΣΡ και στο οποίο προβήκαμε σε σειρά από καταγγελίες.

Πρώτη μεγάλη καταγγελία που κάναμε, είναι ότι στην ΕΡΤ, Τσίπρας και Παππάς έχουν εγκαταστήσει μία κυβερνητικο-κομματική «Χούντα», η οποία ελέγχει πλήρως την ενημέρωση και τις άλλες τηλεοπτικές δραστηριότητες.  Έχει μοιράσει κατά κάποιο τρόπο το παιχνίδι ανάμεσα στα δύο «συνεταιράκια», τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία, Τσίπρας και Μητσοτάκη και από εκεί και πέρα κάθε φωνή η οποία είναι εναλλακτική και η ποια είναι εκτός του συστήματος, είναι περίπου εξορισμένη από την κρατική ραδιοτηλεόραση.

Από το «μαύρο» Σαμαρά περάσαμε τώρα στο μαύρο Τσίπρα – Παππά.

Η Λαϊκή Ενότητα, που έλαβε 2,9% στις προηγούμενες εκλογές και διαθέτει ευρωβουλευτή έχει πλήρη θεσμικά δικαιώματα, να καταγράφεται όπως όλα τα άλλα κόμματα της Βουλής, στην ενημέρωση και στις συζητήσεις. Η Λαϊκή Ενότητα όμως έχει εξοστρακιστεί. Δεν εμφανίζεται ποτέ σχεδόν και πουθενά. Αν που και που εμφανίζεται, γι αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να υπάρχει κάποιο διάτρητο «άλλοθι»  για την αποσιώπηση, για το σιωπητήριο σε βάρος της ΛΑΕ.  Διότι η ΛΑΕ ενοχλεί και ενοχλεί, διότι έχει εναλλακτική πρόταση, εναλλακτική προγραμματική προοπτική για τη χώρα.

Όπως αποσιωπά η ΕΡΤ όλες τις αντιμνημονιακές, δημοκρατικές δυνάμεις και κυρίως την ΛΑΕ.  Διαμαρτυρηθήκαμε και καταγγείλαμε αυτό το γεγονός το οποίο αποτελεί αντιδημοκρατική εκτροπή εν όψει και των εκλογών.

Καταγγείλαμε επίσης το «club» των μεγαλο-επιχειρηματιών, που ελέγχει τα τηλεοπτικά κυρίως μέσα και το οποίο χειραγωγεί την κοινή γνώμη, την οποία ως «κοπάδι» πάει να την οδηγήσει στα «καραγκιοζιλίκια» και στα διαιρετικά δήθεν παιχνίδια που παίζουν Τσίπρας και Μητσοτάκης, για την άλωση της εξουσίας. Αυτά είναι πολιτικές αλητείες, είναι πραξικοπήματα, είναι κατάλυση  της δημοκρατικής πορείας και νόθευση των εκλογών εν όψει και της 26ης Μαΐου.

Εμείς δε θα τα αφήσουμε αυτά τα πράγματα έτσι. Με αυτά η χώρα οδηγείται δυστυχώς από το κακό στο χειρότερο. Δεν μπορεί να αναπνεύσει, δεν έχει δημοκρατία. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα αντιδράσουμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε και θα επιχειρήσουμε να κάνουμε αισθητή την αντίδραση και την παρουσία μας. Στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε καταλήψεις στην ΕΡΤ. Δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές αυτής της εκτροπής. Θα προβούμε, αν δεν δούμε βελτίωση τις επόμενες μέρες, σε αγωγές και σε μηνύσεις κατά της ΕΡΤ

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα, κινηματικά και ένδικα, για να υπερασπίσουμε την πολυφωνία και την δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Αυτός είναι ο αγώνας μας.

Τώρα όσον αφορά το ΕΣΡ, έχει πελώριες ευθύνες για αυτήν την κατάσταση. Δυστυχώς δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις στις καταγγελίες μας. Το ΕΣΡ μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα, για να βελτιωθεί τουλάχιστον η κατάσταση .

Δυστυχώς, όμως, φαίνεται να παίζει ένα ρόλο «άλλοθι» για να καλύπτεται όλη αυτή η αντιδημοκρατική εκτροπή. Όλο αυτό το «τέρας», το οποίο έχει αναπτυχθεί στην δημόσια ζωή και πλακώνει την χώρα και δεν την αφήνει να αναπνεύσει. Αυτόν τον ρόλο του ΕΣΡ, φοβούμεθα ότι εισπράξαμε με τις απαντήσεις που πήραμε. Και το ΕΣΡ πρέπει να αποδείξει ότι έχει έναν άλλο ρόλο και έναν άλλο σκοπό σε αυτήν την χώρα και ο σκοπός αυτός δεν είναι να καλύπτει ένα τερατώδες αντιδημοκρατικό σύστημα στην ενημέρωση και την πληροφόρηση του ελληνικού λαού.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας