Λαγκάρντ: Στις 21 Ιουνίου η ανακοίνωση του τρόπου εμπλοκής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

1464
λαγκάρντ

Αδιευκρίνιστο παραμένει το πώς το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι ο τρόπος εμπλοκής του Ταμείου θα γίνει σαφής στις 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δήλωσή της από το Βερολίνο, “το ΔΝΤ μπορεί ασφαλώς να εμπλακεί και να εμπλακεί με διάφορους τρόπους, με διάφορα εργαλεία. Θα κάνουμε χρήση όλων των εργαλείων, θα δούμε και όλες τις επιλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εμπλακούμε στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τότε θα υπάρξει μια ας πούμε «αποκάλυψη», η οποία θα γίνει πολύ πιο σαφής στις 21 Ιουνίου. Τότε, θα υπάρξει μια συνάντηση του Eurogroup και θα γίνει σε όλους σαφές το τι εννοώ”.

Η Κριστίν Λαγκάρντ συμμετείχε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των μεγάλων διεθνών οικονομικών θεσμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας).

Στη φετινή, 10η ανεπίσημη συνάντηση, συμμετείχε και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Αφρικής, Ακινγούμι Αντεζίνα.

Στο περιθώριο της συνάντησης, η Λαγκάρντ συναντήθηκε και κατ’ ιδίαν με τη Μέρκελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας