Λαβρόφ για Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ παραβιάζουν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου

1091
εγγυήσεις

Ως παράνομες χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να προβαίνει σε ανάλογη δήλωση, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Την προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, στην περίπτωση της Βενεζουέλας, απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον εμποδίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης που ξέσπασε στη χώρα, την περασμένη εβδομάδα, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε παράλληλα ότι η Μόσχα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τις νόμιμες Αρχές του Καράκας, αναφέροντας ότι η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα επηρεάζεται σημαντικά από ξένες δυνάμεις.

Χθες, έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας PDVSA.

Σημειωτέον ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει τον Γκουάιδο ως τον νόμιμο επικεφαλής της Βενεζουέλας, με τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο να κατηγορεί τις ΗΠΑ για απόπειρα πραξικοπήματος.

Όπως επεσήμανε ο Λαβρόφ, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις κυρώσεις για να ασκήσουν πιέσεις στη χώρα, προβαίνοντας στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμερικανικές κυρώσεις υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο και επιδεινώνπουν την κατάσταση στο εσωτερικό της Βενεζουέλας.

Από μέρους του το Κρεμλίνο χαρακτήρισε παράνομες τις κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας, σημειώνοντας ότι η Ρωσία αξιολογεί τους κινδύνους που εγείρουν οι κυρώσεις.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας