Κρείττον του λαλείν το σιγάν, κύριε Χριστοδουλάκη

1572
αυτοκίνητα

Ο γνωστός τέως υπουργός και συνυπεύθυνος για τα δεινά των τελευταίων ετών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, με περίσσιο θράσος απηύθυνε δημόσια επιστολή προς τον γνωστό νομπελίστα οικονομολόγο κ. Τζόζεφ Στίγκλιτζ. Μια επιστολή που έτυχε μεγάλης δημοσιότητας και με την οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Χριστοδουλάκης επιπλήττει τον κ. Στίγκλιτζ, επειδή τάχα αυτός με μια σειρά άλλους οικονομολόγους σχεδίαζαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το 2015.

Θα με άφηνε παγερά αδιάφορο η επιστολή του κ. Χριστοδουλάκη. Τέτοιος πάντα ήταν και τις πολιτικές επιλογές του ιδίου ως πιστού σκυλιού της τραπεζοκρατίας στη χώρα μας, όπως και των προδοτικών κυβερνήσεων που υπηρέτησε, είναι λογικό να υπερασπίζεται, κι ας έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια από την εφαρμογή των μνημονίων και έχουν γίνει φανερές οι επιπτώσεις των επιλογών αυτών και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη.

Χρεοκοπία, φτώχεια, εξαθλίωση, ξεπούλημα των πάντων και εν τέλει μηδενισμός του γεωπολιτικού αποτυπώματος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Χρεοδουλεία και Κατοχή! Κι όλα αυτά στο όνομα της σωτηρίας του ευρώ και της μαφίας των τραπεζών.

Δεν θα μάθουμε, ίσως ποτέ, τo τίμημα που -ενδεχομένως- «απέλαυσε» ο κ. Χριστοδουλάκης, εφαρμόζοντας τις πολιτικές ένταξής μας στην ΟΝΕ. Ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ το τίμημα της προδοσίας, παραδίδοντας αυτός και η κυβέρνηση του Γερμανού Σημίτη, με την υποστήριξη σύσσωμου του πολιτικού συστήματος της χώρας, τη νομισματική κυριαρχία σε υπερεθνικά κέντρα. Ούτε περιμένουμε να ομολογήσει το έγκλημα που διέπραξε, αυτός ο μέγας… οικονομολόγος, καθηγητής στο ΟΠΑ, μετατρέποντας εν μια νυκτί το δημόσιο χρέος της χώρας σε σκληρό συνάλλαγμα, που έπρεπε πλέον να το δανειζόμαστε αποκλειστικά από τις ξένες τράπεζες, προδιαγράφοντας έτσι με μαθηματική ακρίβεια τη χρεοκοπία και την επιβολή σκληρής οικονομικής κατοχής.

Φυσικά και δεν με ενδιαφέρει, ούτε ο κ. Στίγκλιτζ, ούτε τα σχέδια Βαρουφάκη για παράλληλο νόμισμα, που λέγεται ότι προετοίμαζαν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Προφανώς και όλα αυτά ουδεμία σχέση είχαν, ούτε θα μπορούσαν να έχουν, με την εφαρμογή μιας γνήσιας πολιτικής απελευθέρωσης από τα δεσμά της ευρωδουλείας, που επιμελώς ο κ. Χριστοδουλάκης και η συμμορία που συμμετείχε ως ενεργό μέλος, εργάστηκαν για να μας δέσουν χειροπόδαρα. Έτσι ώστε σήμερα, να αισθάνεται ασφαλής, και με θράσος χιλίων πιθήκων, να έρχεται ο κύριος αυτός να «μαλώνει» ακόμα και τον Στίγκλιτζ, επειδή τάχα ο τελευταίος με τους συνεργάτες του μελετούσαν εναλλακτικές. Για τον χαμερπή δωσίλογο Χριστοδουλάκη και τα υπόλοιπα καρακόλια της ευρωδουλείας δεν υπάρχει εναλλακτική. Μόνον η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία και το πορτοφόλι τους!

Γράφει ο αναιδέστατος: «Ένιωσα δυσάρεστη έκπληξη για τις δηλώσεις σας ότι συμμετείχατε μαζί με άλλους ακαδημαϊκούς από τις ΗΠΑ στην εκπόνηση του σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το 2015». Φυσικά του είναι αδιανόητο, σοβαροί επιστήμονες να είχαν, ή να έχουν, άλλη άποψη από τη δική του, που του εξασφάλισε πολιτική και ακαδημαϊκή καριέρα.

Συνεχίζει ο αθεόφοβος: «…Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, των ευρωπαίων συμμάχων της Ελλάδας… θεωρούσαν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφή μεγαλύτερη και από την ίδια την κρίση…». Πρώτον ομιλεί για κρίση, ενώ είναι πασιφανές κι έχει πολλαπλά αποδειχθεί, ότι επρόκειτο για πολύχρονη μεθόδευση, στην οποία ο ίδιος συμμετείχε. Ωστόσο, πότε άραγε ερωτήθησαν οι Έλληνες πολίτες για το τι θεωρούσαν καταστροφικό και τι όχι; Πότε ρωτήθηκαν εάν θα ήταν ωφέλιμο για τους ίδιους και για τη χώρα η παράδοση της νομισματικής κυριαρχίας σε ξένα κέντρα; Πότε θεώρησαν ότι μια επιστροφή σε συνθήκες νομισματικής κυριαρχίας θα ήταν καταστροφική; Όταν τους «παραμύθιαζαν» με τη δήθεν «σύγκλιση» με τον σκληρό πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών; Όταν οι πολίτες ευρισκόμενοι από το 2010 στους δρόμους και τις πλατείες αντιστεκόντουσαν μαζικά στην επιβολή του μνημονίου; Ή μήπως όταν το 2012 ανέτρεψαν σχεδόν εξ ολοκλήρου το δικομματικό σύστημα αρνούμενοι να δεχθούν τα μνημόνια;

Κι όταν μόνον μια φορά τον Ιούλιο του 2015, εκλήθησαν δια της ψήφου τους, να αποφασίσουν, με συντριπτική πλειοψηφία αρνήθηκαν τη συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος. Το πραξικόπημα Τσίπρα να ανατρέψει την επαύριον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θεωρεί ο κύριος Χριστοδουλάκης, ότι τον νομιμοποιεί να ψεύδεται επικαλούμενος τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Βγάζοντας αναιδώς τη γλώσσα σε όλους μας, νομίζοντας ότι ο κόσμος έχει κοντή μνήμη. Ομιλεί όμως και περί των «Ευρωπαίων συμμάχων», δεν μας λέει όμως ποιοι είναι αυτοί. Η Ντόιτσε Μπάνκ; Ή η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Όλυ Ρεν, η Λαγκάρντ, ο Γιουνγκέρ, ο Μοσκοβισί, ο Ντράγκι; Όλοι αυτοί μαζί και άλλοι τόσοι, που έπεσαν σαν τους γύπες στο γυμνό σώμα της πατρίδας να το ξεκοκκαλίσουν;

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρεται στη θεωρία του κ. Στίγκλιτζ περί «ασύμμετρης πληροφόρησης» και ότι στην περίπτωση μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, θα αναπτύσσονταν μια χωρίς όρια κερδοσκοπία από όλους όσους είχαν καταφέρει να φυγαδεύσουν κεφάλαια στο εξωτερικό.

Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Διότι ακριβώς αυτό συνέβη, επί υπουργείας του, με την ιστορία του χρηματιστηρίου το 1999. Αυτοί που είχαν κρίσιμη πληροφόρηση πλούτισαν σε βάρος των πολλών απληροφόρητων. Ερωτά τον κ. Στίγκλιτζ, πως αποκαλεί αυτό το ενδεχόμενο. Φωνάζει ο κλέφτης! Ομιλεί για εξαπάτηση, για ανηθικότητα, για κερδοσκοπία και για οργανωμένη λεηλασία, αυτός που ακούσια, ή εκούσια, συμμετείχε τότε, από θέση κυβερνητικής ευθύνης, στη ληστεία του χρηματιστηρίου, αλλά και ενεργά στην ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, στην οργανωμένη λεηλασία σε βάρος των πολλών και απληροφόρητων Ελλήνων πολιτών, που τους έταζαν αφειδώς -ο ίδιος και οι όμοιοί του- φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Ξεδιάντροπα όμως και με την ασφάλεια, ότι αφού μέχρι τώρα δεν κλήθηκε, δεν πρόκειται ποτέ να κληθεί, να λογοδοτήσει, για τις εγκληματικές του πράξεις, αντιστρέφει την πραγματικότητα καταγγέλλοντας γι’ αυτό που ο ίδιος ενέχεται. Διότι έχει λόγο να το κάνει! Πέραν της εξασφάλισης της ασυλίας του, να συκοφαντηθεί μέχρι τέλους και να αποκλειστεί οριστικά η οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική απέναντι στη ληστρική πολιτική σε βάρος της χώρας και του λαού, που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, και ο ίδιος απολύτως συνειδητά συμμετείχε, από θέση ευθύνης, στην προετοιμασία αυτής της λεηλασίας. Και γι’ αυτό ακριβώς είναι βαριά υπόλογος και ο ίδιος.

Γι’ αυτό ο ημιμαθής «καθηγητής», ξεπουλημένος -ψυχή τε και σώματι- στους μαφιόζους του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, επαναφέρει σε νέα έκδοση, όλα τα καταστροφολογικά και έξω από κάθε επιστημονική προσέγγιση, ανεδαφικά σενάρια για το τι θα συνέβαινε εάν τυχόν και φεύγαμε από τον ζουρλομανδύα του ευρώ, ανακτώντας τη νομισματική μας κυριαρχία. Απευθύνεται, δήθεν, στον Στίγκλιτζ, αλλά στην πραγματικότητα στόχος του είναι το ελληνικό κοινό και η κατατρομοκράτησή του. Πιθανόν να δίνει εξετάσεις «νομιμοφροσύνης», προκειμένου να «απολαύσει» ξανά θέση κυβερνητικής, ή άλλης ευθύνης. Δεν μας αφορά. Μας αφορά όμως η προσπάθεια που με επαίσχυντα καταστροφολογικά ψεύδη, τόσο ο ίδιος, όσο και όλος ο εσμός των δωσιλόγων με την υποστήριξη κάθε είδους αγράμματων καρακολιών στα μέσα ενημέρωσης, εξακολουθούν να προκαλούν τόσο τη νοημοσύνη των πολιτών, όσο και την ίδια την επιστήμη.

Δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί επιστήμονες και οικονομολόγοι, σιωπούν ενώ γνωρίζουν την αλήθεια. Τη μόνη αλήθεια! Ότι η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψει, εάν δεν ανακτήσει ξανά την ανεξαρτησία της. Και η ανεξαρτησία αυτή ξεκινά πριν απ’ όλα, από την κατοχύρωση της νομισματικής της κυριαρχίας. Σιωπούν, είτε διότι είναι στρατευμένοι στην υπηρεσία των τραπεζιτών, είτε διότι δεν θέλουν να αναλάβουν το ρίσκο της ευθύνης να πουν επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους.

Γνωρίζουν όμως όλοι, και ο κ. Χριστοδουλάκης, ότι με την ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας, όχι μόνον ο πληθυσμός δεν θα υπέφερε, αλλά θα υπήρχε ανάκαμψη από την πρώτη κιόλας ημέρα. Δεν είναι της ώρας να εξηγήσουμε το γιατί. Οι λόγοι έχουν αναλυθεί ενδελεχώς σε εκατοντάδες άρθρα και βιβλία πολλών ειδικών -ανεξάρτητων από τις τράπεζες- επιστημόνων, με την κυρίαρχη προπαγάνδα, εν είδει νέας ιεράς εξέτασης να προσπαθεί πάντα να αποσιωπήσει και εν τέλει να ενοχοποιήσει αυτές τις επιστημονικές θέσεις.

Σιωπούν όμως, διότι γνωρίζουν ότι η νομισματική κυριαρχία ακολουθείται από την οριστική ολική διαγραφή του παράνομου και ληστρικού χρέους, που βίαια επιβλήθηκε στη χώρα και το λαό, πρώτα με τη μετατροπή το 2002 του εσωτερικού δραχμικού χρέους σε εξωτερικό μεταφρασμένο σε σκληρό συνάλλαγμα. Κατόπιν από το 2008 με τον φρενήρη κρατικό δανεισμό για τη στήριξη των τραπεζών που κατέρρεαν κάτω από το βάρος της κρίσης των ενυπόθηκων στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια με το καταστροφικό PSI και τελικά με τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, που επιβάρυναν αποκλειστικά τον Έλληνα φορολογούμενο.

Αυτό θέλουν να σβήσουν άπαξ δια παντός όλοι αυτοί που θυμήθηκαν τα παιδιαρίσματα του Βαρουφάκη το 2015 και ο Στίγκλιτζ, με τη συνέντευξή του, τους έδωσε την αφορμή. Να μην υπάρξει ποτέ ξανά στο μέλλον αμφισβήτηση του ληστρικού χρέους και των πολιτικών που το επέβαλαν ως εργαλείο καθυπόταξης του λαού και κατοχής της πατρίδας μας. Ο κύριος Χριστοδουλάκης, δούλος ο ίδιος της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και των εθνομηδενιστικών του αντιλήψεων, εργάστηκε σκληρά και για πολλά χρόνια γι’ αυτήν την υποδούλωση, υπηρετώντας ξένα αφεντικά. Δεν μας εκπλήσσει. Θα ήταν απορίας άξιον να αρνιόταν τώρα τον εαυτόν του.

Τέλος, δεν γνωρίζω εάν ο κύριος Στίγκλιτζ γράψει το βιβλίο που του προτείνει ο αναιδέστατος Χριστοδουλάκης περί του «τιμήματος της επιπολαιότητας», στον ίδιο όμως ανήκει επάξια ένα βιβλίο που δεν ξέρω εάν έχει γραφεί ακόμη: «Το τίμημα της χαμέρπειας και του δωσιλογισμού»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας