Κουκάκι: Μήνυση κατά των αστυνομικών καταθέτει η οικογένεια Ινδαρέ

587
κουκάκι

Την πρόθεσή τους να ασκήσουν μήνυση κατά των αστυνομικών που τους συνέλαβαν, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία, εξέφρασε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και δύο γιοι του 23 και 26 χρονών, από τους οποίους ο ένας είναι ασκούμενος δικηγόρος.

Όπως δηλώνουν, δεν είχαν μια σχέση με τους καταληψίες, αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους αποδίδει η ΕΛΑΣ για την κατάληψη της οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, ενώ καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ.

Η τετραμελής οικογένεια βγήκε στα παράθυρα του σπιτιού της (όπως και όλη η γειτονιά) για να δει τι γίνεται, όταν ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη στις 6:30 το πρωί.

Στη συνέχεια τους χτύπησαν το κουδούνι τα ΜΑΤ και τους ζήτησαν να περάσουν μέσα από το σπίτι τους στη διπλανή κατάληψη.

Ο κ. Ινδαρές τους ρώτησε αν έχουν ένταλμα και αν παρίσταται εισαγγελέας και όταν οι αστυνομικοί απάντησαν αρνητικά, ο κ. Ινδαρές δε τους επέτρεψε να μπουν, λέγοντάς τους να φέρουν ένταλμα για να τους επιτρέψει την είσοδο.

Λίγο μετά, η οικογένεια Ινδαρέ άκουσε ποδοβολητό στην ταράτσα του σπιτιού της. Ανέβηκαν και ο 4 επάνω (ο δύο γονείς και οι γιοι) όπου είδαν τα ΜΑΤ να βρίσκονται εκεί.

Προφανώς τα ΜΑΤ είχαν ανέβει από τη σιδερένια εξωτερική σκάλα της κατάληψης που εφάπτεται στην οικία Ινδαρέ. Κατά την Υπεράσπιση, τότε τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν βάναυσα τον πατέρα και τους δύο γιους, τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Στις διαμαρτυρίες της μητέρας, αστυνομικός απάντησε απειλώντας ότι «θα την πετάξει από τη σκάλα». Η ίδια ανέφερε ότι είδε αστυνομικούς να έχουν ρίξει τον γιο της στο έδαφος πατώντας τον στο κεφάλι.

Αφού ο πατέρας και οι δύο γιοι είχαν ακινητοποιηθεί, εμφανίστηκε ο εισαγγελέας για να επιτηρήσει την αστυνομική έρευνα στην οικία Ινδαρέ μήπως βρεθούν καταληψίες -δεν βρέθηκε κανείς. Όταν τελείωσε η έρευνα, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας