Κινητοποίηση των εργαζομένων στον πολιτισμό. Σύνταγμα στις 12

654
κινητοποίηση

Κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, σωματεία των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού. 

“Φοράμε μάσκες μα τα στόματα μας, δεν σωπαίνουν, δεν σιωπούν”, τονίζουν στο κάλεσμά τους.

Επίσης, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου καλεί σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο ΚΘΒΕ.

Στο κάλεσμά τους τα σωματεία Ελλήνων Ηθοποιών, Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα, Ελλήνων Τραγουδιστών, Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το ΕΕΤΕ, αναφέρουν: «Για μια ακόμα φορά διεκδικούμε, απαιτούμε μέτρα στήριξης όλων των καλλιτεχνών. Γινόμαστε και εμείς ένας κρίκος στην αλυσίδα του αγώνα».

Τα αιτήματα της κινητοποίησης

  • Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο Θέαμα – Ακρόαμα και στο χώρο της Τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.
  • Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της Τέχνης.
  • Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Πολιτισμού, μισθωτούς, με “μπλοκάκι”, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλος κτήσης).
  • Κατοχύρωση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για όσο διάστημα αξιοποιούνται διαδικτυακές παραγωγές παλιότερες ή και νέες εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά.
  • Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους Τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με πανελλήνιους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς – φυσικά πρόσωπα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας