Καταρχήν συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των S-400

828
συμφωνία

Σε καταρχήν συμφωνία για παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των S-400 έφθασαν Τουρκία και Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ.

Ο Ντεμίρ πρόσθεσε ότι η δεύτερη συστοιχία –όπως και η πρώτη- «θα χρησιμοποιηθεί για να επιτελέσει τον σκοπό της: την προστασία του εναέριου χώρου της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι η ανάπτυξη της πρώτης παρτίδας των αμυντικών συστημάτων S-400 καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και δεν ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.

Η Τουρκία διαβεβαίωσε τη Ρωσία ότι τα συστήματα θα αναπτυχθούν και θα χρησιμοποιηθούν παρά τις αμερικανικές απειλές για επιβολή κυρώσεων.

Πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους S-400 παρά την καθυστέρηση που προκλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα συστήματα από τη δεύτερη παρτίδα, καθώς και από την πρώτη, θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη του εναέριου χώρου της χώρας, αντί να αποθηκευτούν ή να μεταπωληθούν όπως είχαν ζητήσει οι ΗΠΑ επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Τούρκο υφυπουργό.

Αν και η σχέση Τραμπ με Ερντογάν είναι εξαιρετική δεν αποκλείεται να υπάρξει νέος γύρος αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με την Τουρκία καθώς η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι έτσι πλήττεται η αμυντική συμμαχία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας