Κατάληψη στην εφημερίδα «Αυγή» από αλληλέγγυους σε απεργό πείνας

1614
αυγή

Ομάδα περίπου 30-40 ατόμων, αποτελούμενη από αλληλέγγυους στον Αιγύπτιο απεργό πείνας Μοχάμεντ Α., ο οποίος ζητά να ακυρωθεί η απόφαση απέλασής του και να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, έκανε κατάληψη, για περίπου δύο ώρες το απόγευμα, στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή», στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.
Η κατάληψη ξεκίνησε στις 17:30 και έληξε στις 19:30 οπότε η ομάδα των καταληψιών αποχώρησε από τα γραφεία της εφημερίδας, χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.
«Σήμερα (30/01) επιλέξαμε να καταλάβουμε τα γραφεία της εφημερίδας Αυγή σαν μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης στον Μοχάμεντ και τον αγώνα του» αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση των καταληψιών που αναρτήθηκε στο indymedia.
Και προσθέτει:
«Η κατάσταση του τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά είναι ιδιαίτερα άσχημη. Ο Μοχάμεντ διώκεται από το αιγυπτιακό στρατοκρατικό καθεστώς, γιατί επέλεξε να δημοσιοποιήσει βίντεο με τις δολοφονίες οπαδών του εκλεγμένου προέδρου Μόρσι από το καθεστώς του Αλ Σίσι κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος που έγινε το καλοκαίρι του 2013. Το ηλεκτρονικό του ίχνος εντοπίστηκε, και από τότε διώκεται από το αιγυπτιακό καθεστώς ενώ έχουν διατυπωθεί και άμεσες απειλές για τη ζωή του.
»Έφυγε από την Αίγυπτο και πλέον βρίσκεται στην Ελλάδα από τον Απρίλη του 2015. Ζητάει πολιτικό άσυλο προκειμένου να προστατευθούν η ζωή και η ελευθερία του, οι οποίες απειλούνται άμεσα. Από τον Οκτώβριο του 2016, ο Μοχάμεντ βρίσκεται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης στην Γ.Α.Δ. Λέσβου, καθώς έχουν απορριφθεί τα αιτήματά του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Σύμφωνα με το ελληνικό κράτος πρόκειται να απελαθεί άμεσα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας