Κανείς δεν ψωνίζει σήμερα στα Praktiker-Απεργούν οι εργαζόμενοι!

766
Κανείς δεν ψωνίζει σήμερα στα Praktiker

Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία το Σάββατο 6 Νοέμβρη, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas, «σε συνέχεια όλης της προηγούμενης δράσης του και υλοποιώντας την απόφαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της 3ης Οκτώβρη 2021». Στο πλαίσιο της απεργίας στις 6 Νοέμβρη, θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Praktiker Ταύρου (Πειραιώς 176).

Όπως αναφέρει το Σωματείο, «διεκδικούμε την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και κατοχύρωση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων ενιαία και για όλους τους συναδέλφους στην επιχείρηση Praktiker».

Τονίζει επίσης ότι, «απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου συνδικαλιστή γραμματέα του Παραρτήματος Λάρισας, ο οποίος απολύθηκε γιατί δεν αποδέχτηκε τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων σύμβασής του».

Το Σάββατο συμπαραστεκόμαστε στην απεργία των εργαζομένων. ΔΕΝ ψωνίζουμε Οι εργαζόμενοι- πελάτες του θα πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό των απεργών σε ένδειξη αλληλεγγύης, απαιτώντας την επαναφορά του εργαζόμενου στην εργασία του. Να μην επιλέξουμε να ψωνίσουμε την ήμερα της απεργίας από τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Αυτό θα είναι πράξη έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης που θα κοστίσει στην εταιρεία και ενδεχομένως να την αναγκάσει σε υποχώρηση και επαναπρόσληψη του συναδέλφου, σημειώνουν εργαζόμενοι.

Το σωματείο των εργαζομένων στην  ανακοίνωση του υπογραμμίζει επίσης: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση Praktiker να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που προκήρυξε το σωματείο μας. Να δυναμώσει ο αγώνας μας για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου συνδικαλιστή. Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας στα σχέδια της εργοδοσίας που έχει εξαπολύσει άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας».

Καταλήγοντας το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση μας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουμε. Όλοι μαζί μπορούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας