Καμία αποκλιμάκωση.H Μόσχα απελαύνει 10 Αμερικανούς διπλωμάτες και προαναγγέλλει πρόσθετα αντίποινα

453
H Μόσχα απελαύνει 10 Αμερικανούς διπλωμάτες

Zero Hedge 16-4-21

Μετάφραση Μ.Στυλιανού

Ήρθαν τα αναμενόμενα ρωσικά αντίποινα στις κυρώσεις του Μπάιντεν της περασμένης Πέμπτης για τις λεγόμενες ηλεκτρονικές παρεμβάσεις και τις κατηγορίες για παρέμβαση τις προεδρικές εκλογές. Δέκα Αμερικανοί διπλωμάτες απελάθηκαν από την Ρωσία με διαταγή του υπουργείου Εξωτερικών. Είναι ακριβώς ο αριθμός αυτών που οι ΗΠΑ πέταξαν από την ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρώφ πρόσθεσε επιπλέον ότι «Οι Αμερικανοί θα κληθούν να περιορίσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους στην Ρωσία στο αριθμό των Ρώσων στις ΗΠΑ, εάν οι σχέσεις επιδεινωθούν

(Σε πρες κόνφερενς την Παρασκευή ο Λαβρώφ εξήγησε ότι οι Αμερικανοί έχουν στην πρεσβεία τους  προσωπικό 450 ατόμων έναντι 350 υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα απαγορεύσει την επέμβαση στις ρωσικές υποθέσεις αμερικανικών ιδρυμάτων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ότι η Ρωσία έχει την δυνατότητα να καταφέρει «οδυνηρά πλήγματα» σε αμερικανικές επιχειρήσεις», αλλά δεν θα προχωρήσει σε αυτά επί του παρόντος. Ρ.Τ.)

Όσον αφορά τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις, που απαγορεύουν στις αμερικανικές τράπεζες την αγορά ρωσικών ομολόγων η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε: « Η Τράπεζα της Ρωσίας σημειώνει ότι το συνολικό μέρισμα ξένων επενδυτών στο εθνικό χρέος και ακόμη περισσότερο στις πρωτογενείς  καταθέσεις έχει σημαντικά περιορισθεί κατά το παρελθόν έτος. Η Τράπεζα της Ρωσίας είναι έτοιμη, εάν χρειασθεί, να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που διαθέτει για να εξασφαλίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

( Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρυ Πεσκώφ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν θα αποφασίσει για αντίποινα  και πάντως ετόνισε ότι τα θεμέλια της ρωσικής οικονομίας δεν θίγονται. «Η μακροοικονομική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη και η αποδοτικότητα του οικονομικού μας συστήματος είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε.» προσέθεσε. (ΡΤ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας