Καλαμάτα: Μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση συμπαράστασης στον Στρ. Δασκαρόλη

2032
καλαμάτα

Πολύ μεγάλη και μαχητική ήταν σήμερα (5/10) το βράδυ στην Καλαμάτα η συγκέντρωση που οργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη, με κεντρικά συνθήματα: «Λευτεριά στον Στρ. Λασκαρόλη τώρα».
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής το μέλος της Π.Γ Θανάση Πετράκο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας, αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Κινήματος «Δεν Πληρώνω», καθώς και άλλων πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων.
Η συγκέντρωση κατέληξε στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα που παρατίθεται παρακάτω.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία ήταν: «Λευτεριά, λευτεριά στον Δασκαρόλη», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», «Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «Εμπρός λαέ, μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής».
Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος συμπαράστασης στον Στρ. Δασκαρόλη που εξέδωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Στήριξης στον Στράτο Δασκαρόλη, καταγγέλλουμε την άδικη και επί της ουσίας παράνομη κράτησή στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καλαμάτας του για 9 μέρες.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα του Στράτου, που αγωνίζεται ενάντια στο νομικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τη δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να κινούνται ελεύθερα στη χώρα μας.
Τονίζουμε ότι ο Στράτος Δασκαρόλης είναι παράδειγμα ανυπακοής, αντίστασης, αξιοπρέπειας και ελπίδας, διότι αγωνίζεται ενάντια στους παράνομους μνημονιακούς νόμους και αρνήθηκε να πληρώσει τα εξοντωτικά διόδια – χαράτσια, τα οποία έχουν ορίσει οι αποικιακές συμφωνίες με τους μεγαλοεργολάβους.

Απαιτούμε:

1) ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΑΣΚΑΡΟΛΗΣ.
2) Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές σε όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων.
3) Κατάργηση όλων των νόμων με τους οποίους καταδικάστηκε ο Στράτος Δασκαρόλης.
4) Να σταματήσουν οι διώξεις όλων των αγωνιστών για ανυπακοή στους παράνομους μνημονιακούς νόμους.
5) Να καταργηθούν τα διόδια και οι αποικιακές συμβάσεις με τους μεγαλοεργολάβους.
Καλαμάτα - 01
Καλαμάτα - 03 Καλαμάτα - 04 Καλαμάτα - 05 Καλαμάτα - 07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας