Υπόθεση Τσακνή: «Πετάνε τις λεμονόκουπες όταν τις στύβουν».Βρώμικα παιχνίδια στην ΕΡΤ

4396
τσακνή

Η «παραίτηση» Τσακνή, στην ουσία δεν πρέπει να ήταν παραίτηση, αλλά μάλλον εξώθηση σε παραίτηση και, στην ουσία περιφρονητική αποπομπή ως «στυμμένη λεμονόκουπα», υπήρξε μόνο η αφορμή.
Αφορμή για να έρθει στην επιφάνεια ο οχετός, η βρωμιά και η δυσωδία που κυριαρχούσε και κυριαρχεί στο παραμάγαζο της ΕΡΤ επί των ημερών μιας κυβέρνησης, η οποία έχει ως σήμα κατατεθέν τις πιο άθλιες πελατειακές σχέσεις και την αποικιοποίηση της ενημέρωσης μαζί με την εξαχρείωση του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.
Όσα λέει και καταμαρτυρεί ο Δ. Τσακνής στους πρώην και νυν της διοίκησης, προφανώς δεν έχουν καμία αξιοπιστία, όπως καμία αξιοπιστία δεν έχουν όσα του χρεώνουν οι συνδιοικούντες σε μια ΕΡΤ που μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφεραν να αποσυνθέσουν και σχεδόν να διαλύσουν.
Το μόνο που αποπνέουν οι μεταξύ τους άρρωστες αντιπαραθέσεις, οι χαρακτηρισμοί, τα επίθετα και οι πρακτικές είναι αποστροφή μέχρι αηδίας και απέχθεια μέχρι αποφοράς.
Θα πληρώσουν όμως για το έγκλημα που έχουν διαπράξει σε βάρος της δημόσιας τηλεόρασης και των προσδοκιών που γεννήθηκαν μετά το «μαύρο» όλοι από κοινού της Διοίκησης, ή πιστεύουν κάποιοι ότι με την «λιποταξία», είτε πηδώντας σαν τα ποντίκια, ή άλλοι εξευτελιστικά αποπεμπόμενοι θα γλιτώσουν και ότι δεν θα απολογηθούν και δεν θα υποστούν τα επίχειρα; Κάνουν λάθος. Πολύ μεγάλο λάθος!

Τ.Λ

Παραθέτουμε στη συνέχεια ένα χαρακτηριστικό δείγμα των νοσηρών καταστάσεων και σχέσεων στην ΕΡΤ μέσα από ένα ρεπορτάζ του TVXS, το οποίο κάθε άλλο παρά μπορεί να κατηγορηθεί για αντικυβερνητικό προσανατολισμό. Δοξάστε τους!

Άρρωστες κόντρες στις πλάτες των φορολογουμένων

Πίσω από τις βαριές αιχμές και τους χαρακτηρισμούς, η κόντρα Τσακνή – Κωστόπουλου ήταν μια κόντρα με βαρύ παρελθόν. Επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και επί θητείας Χρήστου Παναγόπουλου στην ΕΡΤ, ο Βασίλης Κωστόπουλος – τότε νομικός σύμβουλος – είχε απολυθεί επειδή δεν συναινούσε με τις παροχές της ΕΡΤ προς την ΑΕΠΙ. Μετά την απόλυση έκανε αγωγή κατά της ΕΡΤ, την κέρδισε και επανήλθε. Στην εκδίκαση της αγωγής όμως, ο Διονύσης Τσακνής, τότε μέλος του ΔΣ της ΑΕΠΙ, είχε καταθέσει ως μάρτυρας σε βάρος του Βασίλη Κωστόπουλου.
Οι δύο τους ξανασυναντήθηκαν το καλοκαίρι, όταν ο Βασίλης Κωστόπουλος ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ μετά την αποχώρηση του Λάμπη Ταγματάρχη. Ο Διονύσης Τσακνής του καταλόγιζε ότι την πρώτη ημέρα που έφθασε στο ραδιομέγαρο, αντί να συναντηθεί με τα στελέχη και τον πρόεδρο, επέλεξε να επισκεφθεί τα γραφεία της EΡΤ Open,  χρίζοντας ουσιαστικά «συνδιοικητή» τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη.
Από την δική του πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος αρνείτο να έρθει σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον πρόεδρο και να του αναγνωρίσει την όποια αρμοδιότητα. Έκτοτε ξεκίνησε ένας κλεφτοπόλεμος μηνών, που συχνά εξετράπη και σε τραγελαφικές καταστάσεις κι επεισόδια.

Τα… κλειδωμένα γραφεία

Σε ένα εξ αυτών, ο πρόεδρος της ΕΡΤ είχε… κλειδώσει το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου και είχε δώσει εντολή να μην επιτραπεί η είσοδος του Βασίλη Κωστόπουλου σε αυτό έως ότου δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο διορισμός του.
Σε έτερο ανάλογο επεισόδιο ήταν ο Βασίλης Κωστόπουλος που έδωσε εντολή να… κλειδωθεί η αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου για να μην μπαίνει ο Τσακνής. Το περιστατικό συνέβη συγκεκριμένα την παραμονή της επίσκεψης του Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα. Την ημέρα εκείνη ο Διονύσης Τσακνής είχε συνάντηση, ως πρόεδρος της ΕΡΤ, με εκπροσώπους γαλλικών μιντιακών επιχειρήσεων – μια συνάντηση, η οποία έγινε στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου και στην οποία είχαν κληθεί επίσης δύο Γενικοί Διευθυντές και στελέχη της ΕΡΤ σχετικά με το αντικείμενο. Ο Βασίλης Κωστόπουλος όμως δεν είχε ενημερωθεί, και όταν το έμαθε έδωσε εντολή να… κλειδωθεί η αίθουσα και να μην ξανανοίξει χωρίς δική του έγκριση.
Επεισόδια τέτοιου τύπου ήταν περίπου καθημερινά στην ΕΡΤ το τελευταίο τρίμηνο. Και πέραν των προσωπικών διαφορών, επιδιώξεων και συγκρούσεων συμφερόντων, ίσως να είναι ενδεικτικά και για το έλλειμμα προσανατολισμού και παρέμβασης που εξακολουθεί να επιδεικνύει η δημόσια τηλεόραση δυόμισι χρόνια μετά την επαναλειτουργία της. Με ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών.

2 Σχόλια

  1. Λευκή περιστερά και ο Τσακνής, όλοι εσείς είστε η βολική αριστερά που δεκαετίες τώρα βρίσκεται πότε εδώ και πότε εκεί παρουσιάζοντας μια ευαισθησία για όλα τα ζητήματα που σε προσωπικό επίπεδο δεν την στοιχίζει απολύτως τίποτα, το αντίθετο, φτιάχνει τσάμπα image ή image με τα λεφτά των άλλων, δεν πάτε να λέτε ότι θέλετε, στην συνείδηση του κόσμου, και δικαίως, είστε κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, εννοώ όλων αυτών των πραγμάτων που αποδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι, το ήθος σας φαίνεται και από τούτο,τόσες δεκαετίες είσασταν φίλοι και καθημερινοί συνεργάτες και ομιλητές ανθρώπων με τους οποίους σήμερα λέτε ότι δεν σας ενώνει απολύτως τίποτα, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, άρα οι σημερινοί αριβίστες και καταστροφείς της χώρας μέτοχοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τσογλάνια και τον καιρό που ήσασταν συνεργάτες και φίλοι

    • Μάλλον στην ανάγκη σας να καταγγείλετε την ΛΑ.Ε ως «ΣΥΡΙΖΑ 2» (βολική τακτική για όσους… ξεβολεύει η παρουσία της και μόνο στην πολιτική σκηνή της χώρας), αγνοήσατε παντελώς τα όσα γράφει το άρθρο… Εν παρόδω, το άρθρο όχι μόνο δεν βγάζει τον Τσακνή «λευκή περιστερά», αλλά του αποδίδει στο ακέραιο τις ευθύνες που είχε κατά το διάστημα της παραμονής του στο πόστο του Προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ. Πριν βιαστείτε να τοποθετήσετε τη λάσπη στον ανεμιστήρα, προσέξτε μη βρεθείτε στην ίδια ευθεία μαζί τους και στην πορεία του αέρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας