Και ο νεοφιλελεύθερος λάτρης των όπλων Τάκης Μίχας με το ΜέΡΑ25!

5290
λάτρης

Γνωστός από τη δεκαετία του 1980 ο Τάκης Μίχας, ως διαπρύσιος υπερασπιστής του νεοφιλελευθερισμού, μέσα από την αρθρογραφία του σε διάφορα ΜΜΕ, αναδείχθηκε τις δύο επόμενες δεκαετίες σε έναν από τους διακεκριμένους εκπροσώπους του.

Να, όμως, που ο Τάκης Μίχας εμφανίστηκε, ξαφνικά, να καταγγέλλει τη “χρεοδουλοπαροικία” που έχει επιβληθεί στη χώρα και να παίρνει κι αυτός τη θέση του στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη και βέβαια μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25!

Αιφνιδίασε η γνωστοποίηση της μεγάλης πολιτικοϊδεολογικής “στροφής” του νεοφιλελεύθερου προπαγανδιστή, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Με τον Βαρουφάκη να προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι το ΜέΡΑ25 θέλει να είναι μια “ευρεία συμμαχία δημοκρατών της Αριστεράς, της Οικολογίας και του Φιλελευθερισμού”. Άρα, γιατί να μη χωράει σ’ αυτό και ο κατεξοχήν φιλελεύθερος Τάκης Μίχας;

Εντούτοις, ο Τάκης Μίχας δεν έχει καταπιαστεί μόνο με το πώς θα μπουν στον πάγκο τους οι εργαζόμενοι κατεργαραίοι. Κατά καιρούς έχει διατυπώσει και άλλες απόψεις για ποικίλα θέματα, όπως, π.χ., για την αυτοάμυνα, οπλοφορία και οπλοχρησία των πολιτών.

Ήταν 11 Μαρτίου 2012 όταν ο απολογητής του νεοφιλελευθερισμού κατέθετε, με άρθρο του στην ιστοσελίδα Protagon, την πρότασή του “να μπορεί ο πολίτης να ασκήσει αποτελεσματική αυτοάμυνα”. Και για να το κάνει αυτό, “απαιτείται να έχει μικρό όπλο (περίστροφο)”, η αγορά του οποίου πρέπει να επιδοτείται από το κράτος. Αυτό το κράτος που κατά τα άλλα -σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη του αρθρογράφου- θα έπρεπε να περιορίσει την παρουσία του στη ζωή μας.

Να την περιορίσει, όταν πρόκειται για τη θεσμοθέτηση μέτρων κοινωνικής πολιτικής. Όσον αφορά στην οπλοφορία και οπλοχρησία, ο Τάκης Μίχας ήταν σαφέστατος και απαιτητικός, τονίζοντας ότι το κράτος είναι “υποχρεωμένο να επιδοτεί τα έξοδα που κάνει ο κάθε πολίτης προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του την οικογένεια και το βιός του. Θα πρέπει να επιδοτεί τόσο την αγορά όπλου όσον και την εκπαίδευση του πολίτη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο του Τάκη Μίχα δημοσιεύτηκε αμέσως μετά από ανάλογες δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θέλησε να κρατήσει αποστάσεις από τον συνεργάτη του, ως προς τις απόψεις του αυτές, έγραψε στο Twitter ότι δεν αρκεί αυτός ο λόγος για να μη συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, καθώς συμφωνεί με την αντίθεση στη  “χρεοδουλοπαροικία”.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι, αν κι ένας τυπικά ακροδεξιός ή και χρυσαυγίτης οπαδός της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας συμφωνούσε με την αντίθεση στη “χρεοδουλοπαροικία”, θα είχε κι αυτός μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας