Κίνα: Προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τους δασμούς των ΗΠΑ

887
δασμούς

Στον ΠΟΕ προσφεύγει η Κίνα, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ και μετά τον νέο γύρο αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολ.

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) προσέφυγε το Πεκίνο, ενάντια στην Ουάσινγκτον, για την επιβολή των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές, όπως σημείωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, οι τελευταίοι δασμοί των ΗΠΑ παραβιάζουν μια συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των προέδρων της Κίνας και των ΗΠΑ, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Οσάκα.

Το υπουργείο τονίζει, ακόμη, ότι η Κίνα θα προστατεύσει τα νομικά δικαιώματά της σε συμφωνία με τους κανονισμούς του ΠΟΕ.

Χθες, τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ που βάζουν στο στόχαστρο μια σειρά από κινεζικά προϊόντα, όπως υποδήματα, «έξυπνα» ρολόγια και τηλεοράσεις, με την Κίνα από μέρους της επιβάλει δασμούς στο αμερικανικό αργό πετρέλαιο.

Η αμερικανική κυβέρνηση, σε μία νέα κλιμάκωση της σινο-αμερικανικής διαμάχης, είχε ανακοινώσει, νωρίτερα μέσα στον μήνα, ότι από 1η Σεπτεμβρίου, θα αυξηθούν οι δασμοί από 10% σε 15% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολ.. Η συνολική αξία των κινεζικών προϊόντων που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο αμερικανικών δασμών θα μπορούσε να αγγίξει, μετά τα νέα αυτά μέτρα, τα 550 δισ. δολ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας