Εργαζόμενοι Νοσοκομείου “Θριάσιο”: Συγκέντρωση για ΔΕΗ αύριο

937
θριάσιο

Με το σύνθημα «Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, τις διακοπές συνδέσεων και τις απολύσεις» το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Ελευσίνα αύριο Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 9 π.μ.

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως “η όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει ότι τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση άνοιξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις:

  • έγιναν απανωτές ανατιμήσεις στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι παίρνουν ολοένα φτηνότερο βιομηχανικό ρεύμα.
  • Με το 3ο μνημόνιο επιβλήθηκε η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50% της αγοράς και υποχρεώθηκε να πουλά ρεύμα κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της. Για να επιτευχθούν τα υπερπλεονάσματα, το κράτος δεν απέδιδε μέρος των οφειλών από Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.
  • μειώθηκε η εγχώρια λιγνιτική παραγωγή.

Παρόλα αυτά, η ΔΕΗ Α.Ε. δεν έχει καταρρεύσει οικονομικά, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Σκόπιμα παραβλέπουν το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ, τις παραγωγικές της δυνατότητες και τις υποδομές της. Για να εμφανισθεί ως “μόνη λύση” η προαποφασισμένη παραπέρα ιδιωτικοποίηση”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας