Κάλεσμα της ΛΑ.Ε στη συγκέντρωση εργαζομένων στην Υγεία-Τετάρτη (11/10) Νοσ. Παίδων, 8μ.μ

1325
υγειονομικών

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή, στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση των εργαζομένων στην Υγεία, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 8 π.μ., στο Νοσοκομείο Παίδων.

Οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν σε περαιτέρω μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και διαλύουν το σύστημα υγείας.

Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία των νοσοκομείων παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των εργαζομένων σε αυτά.

Επιπλέον, οι νέες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στερούνται σταθερής χρηματοδότησης, θα στελεχώνονται μόνο με συμβασιούχους με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού αλλά θα λειτουργήσουν ως «κόφτης» για την πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, θα είναι κατά πολύ μειωμένη, με συνέπεια την οικονομική κατάρρευση των φορέων παροχής υγείας.

Τα νοσοκομεία εξακολουθούν να λειτουργούν με βάση την ηρωική προσπάθεια του κατά πολύ μειωμένου προσωπικού, οι οποίοι εργάζονται με διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό και χωρίς να παίρνουν τις άδειες τους. Η κυβέρνηση προσπάθησε να εντείνει την αξιολόγηση και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, επιχειρώντας να παρουσιάσει μία πλασματική εικόνα στην κοινωνία. Οι εργαζόμενοι όμως δεν πτοήθηκαν και κατέγραψαν μία μεγάλη νίκη, με την απεργία/αποχή κι από αυτήν την αξιολόγηση, η οποία έφτασε σε ποσοστό 90%.

Η κινητοποίηση στις 11 Οκτωβρίου, εκφράζει τη θέληση των εργαζομένων να αγωνιστούν για δημόσια-δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό, αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις μονίμου προσωπικού, αποκατάσταση και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Λαϊκή Ενότητα συμπαρίσταται στους εργαζόμενους στην Υγεία, διότι ο αγώνας και οι προσπάθειες τους, δεν αφορούν μόνο αυτούς αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας