Ι.Καλίν κατά Ρωσίας: “Ο Πούτιν θέλει να ξαναχαράξει τα σύνορα”

682

“30 χρόνια μετά την πτώση της ΕΣΣΔ”

“Ο Πούτιν θέλει να ξαναχαράξει τα σύνορα 30 χρόνια μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης”, δήλωσε ο Τούρκος επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν, επί εξωτερικών θεμάτων

Στη σύγκρουση στην Ουκρανία, η Τουρκία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θέσεις, σύμφωνα με σχόλιο της Welt, επ’ αφορμή συνέντευξής της με τον επικεφαλής σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήλ Καλίν.

Σύμφωνα με τη Welt, η Τουρκία από τη μία μεριά, προμηθεύει το Κίεβο με drones, από την άλλη απορρίπτει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν εξηγεί πόσο μακριά πρέπει να πλησιάσει το ΝΑΤΟ στη Μόσχα και τι περιμένει από τον Όλαφ Σολτς.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που διακρίνουν τον Ιμπραήμ Καλίν, τον επικεφαλής σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου, από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη Welt.

Ο Ερντογάν είναι γνωστός για τις διπλωματικές αποδράσεις, ο Καλίν θεωρείται μάστορας της διαμεσολάβησης.

Πολλοί στην Τουρκία λοιπόν τον θεωρούν τον καλύτερο υπουργό Εξωτερικών. Σε ερώτημα της Welt σε σχέση με το που πού βρίσκεται το διπλωματικό κέντρο από την τουρκική σκοπιά στη σύγκρουση της Ρωσίας με την Ουκρανία, ο Καλίν δήλωσε πως “έχουμε νέες προκλήσεις στον 21ο αιώνα, επομένως πρέπει να δημιουργήσουμε νέους κανόνες και αρχές με τις οποίες και οι δύο πλευρές να αισθάνονται ασφαλείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κανείς να ανταποκριθεί κανείς σε κάθε αίτημα της Ρωσίας, αλλά πρέπει να ακούσει κανείς τους Ρώσους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας