Οι Ρώσοι συντρίβουν τον άξονα Severodonetsk-Lysychansk-Ποια εδάφη κατέλαβαν

1197
Οι Ρώσοι συντρίβουν τον άξονα

Αντιμέτωπος με ήττα ιστορικών διαστάσεων βρίσκεται ο ουκρανικός Στρατός καθώς καταγράφει μεγάλες απώλειες στις μάχες του Ντονμπάς τόσο σε εδάφη όσο και σε ανθρώπινο και πολεμικό υλικό.

Οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν επικίνδυνα τον κλοιό καθώς κατέλαβαν τον οικισμό Vojevodivka, ολόκληρη την πόλη Rubizhne και δημιούργησαν προγεφύρωμα στην Pryvillya.

Παράλληλα έχουν καταλάβει τους οικισμούς Dolgenkoye, Seversky Donetsk, Belogorovka, μάχες διεξάγονται στην Toshkovka, ενώ επιτίθενται βόρεια και δυτικά της Ποπάσναγια.

Ο άξονας, και συγκεκριμένα οι δύο πόλεις, Severodonetsk και Lysychansk, συντρίβεται κυριολεκτικά καθώς δέχεται πολλαπλές επιθέσεις από διαφορετικούς άξονες.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει συντονισμένη επίθεση από 3-4 άξονες.

Οι Ουκρανοί είτε θα υποχωρήσουν πλήρως είτε θα λάβει χώρα μεγάλη αιματοχυσία καθώς το Severodonetsk δεν είναι όπως η Μαριούπολη. Δεν έχει ένα Azovstal για να οχυρωθούν εκεί οι ουκρανικές δυνάμεις.

Η κατάσταση είναι απελπιστική για τους Ουκρανούς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται από:

  • Vojevodivka
  • Rubizhnoye
  • Pryvillya
  • Ποπάσναγια με κατεύθυνση Lisichansk
  • Nizhnee προς Toshkovka με τελικό προορισμό Lisichansk και Severodonetsk

Δείτε βίντεο: Το τέλος της Rubizhnoye για τους Ουκρανούς. Υψώθηκε η σημαία της Ρωσίας και των Τσετσένων

Στα περίχωρα του Severodonetsk οι Ρώσοι- Μάχες στο δάσος 

Ο ρωσικός στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις επιτίθενται στο Severodonetsk από το βορρά και το νότο ενώ έχουν ήδη εδραιωθεί στα περίχωρά της πόλης.

Οι Ρώσοι βρίσκονται στα βόρεια στα βόρεια προάστια του Sivierodonetsk από την κατεύθυνση της Voievodivka.

Η Ρωσία έχει σχεδόν περικυκλώσει την πόλη από 3 πλευρές με την 4η πλευρά να είναι μέτωπο με τον ποταμό Donets που φαίνεται στον παρακάτω χάρτη.

Τις προηγούμενες ημέρες οι Ρώσοι σημείωσαν μεγάλες απώλειες στην Bilohorivka όταν απέτυχε 2 ή 3 φορές η ζεύξη του ποταμού Siversky Donets που επιχείρησαν.

Στο δάσος στα περίχωρα της πόλης διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων. Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί και από τις δύο πλευρές.

Προγεφύρωμα στη Privillya

Ο ρωσικός Στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις μπήκαν στη Pryvillya/Привілля, γεγονός που δείχνει πως πέτυχε η Ζεύξη Ποταμού. Η περιοχή βρίσκεται ακριβώς νοτιοδυτικά του Rubizhne.

Εάν η Privillya καταληφθεί πλήρως, πράγμα πολύ πιθανό, και το προγεφύρωμα επεκταθεί εκεί, η αμυντική διάταξη των Ουκρανών θα διαλυθεί πολύ γρήγορα.

Στις ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να συνδράμουν και οι συμμαχικές δυνάμεις που κατέλαβαν πλήρως την πόλη Rubizne.

Αυτό σημαίνει ότι το Severodonetsk θα πρέπει να εγκαταλειφθεί πλήρως και άμεσα με τις ουκρανικές δυνάμεις να οπισθοχωρούν στον άξονα Siversk-Soledar.

Δείτε βίντεο

Επίθεση προς Lisichansk 

Μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ ξεκίνησαν να κινούνται από την Ποπάσναγια προς κατεύθυνση το Lisichansk δίπλα στο Severodonetsk.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσ μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση νότια της πόλης με κατεύθυνση το Lisichansk.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι Ουκρανικές δυνάμεις να αποκοπούν πλήρως από τις οδούς ανεφοδιασμού και να μείνουν χωρίς περιθώρια στρατιωτικών ελιγμών.

Στην κατεύθυνση Popasnaya-Lysichansk, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να κρατήσει τις θέσεις του στη γραμμή Vrubovka-Toshkovka.

Ταυτόχρονα, οι μάχες για την Toshkovka βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με την προέλαση των ρωσικών και συμμαχικών στρατευμάτων από την πλευρά του χωριού Nizhnee που είχε καταληφθεί όπως έχει αναφέρει το WarNews247 σε προηγούμενα άρθρα.

Η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων και των μονάδων του Λουγκάνσκ από την Ποπάσναγια κατέστησε δυνατή τον έλεγχο σε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Lisichansk-Artemovsk (Bakhmut).

Αυτό μειώνει την πιθανότητα μεταφοράς ενισχύσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον άξονα Lisichansk-Kramatorsk από την πλευρά του Artemovsk που ελέγχεται από το Κίεβο.

Ο οικισμός Privillya

Image

Image

Οι άξονες επίθεσης στο Severodonetsk

Image

Image

Η κίνηση των ρωσικών δυνάμεων από την Ποπάσναγια

Image

Πηγή: warnews – Βασίλης Καπούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας