Ιταλία: Συμπλοκές αστυνομίας – οικολόγων ακτιβιστών για την χάραξη του TAP

1657
ιταλία

Στην Ιταλία υπάρχουν λαϊκές αντιδράσεις κατά των αρνητικών συνεπειών για το περιβάλλον που έχει η χάραξη της όδευσης του Tap.
Στην Ελλάδα οι ανάλογες αντιδράσεις δεν εκφράστηκαν με δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ γενικό σιωπητήριο υπήρξε για το εντυπωσιακό γεγονός ότι ο Tap δεν αποφέρει κανένα απολύτως όφελος για την χώρα!
Η ιταλική αστυνομία απομάκρυνε με χρήση βίας πολλούς ακτιβιστές από την περιοχή στην οποία αποφασίσθηκε να ξεριζωθούν διακόσια αιωνόβια ελαιόδεντρα, για να προχωρήσει η κατασκευή του τελευταίου κομματιού του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (Tap), ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία μέχρι την Ιταλία.
Οι ακτιβιστές απομακρύνθηκαν μετά από συμπλοκές με την αστυνομία, χωρίς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί. Ένας μεσήλικας κάτοικος της περιοχής, όμως, ο οποίος είχε προχωρήσει, όπως όλοι οι υπόλοιποι, σε καθιστική διαμαρτυρία, ένιωσε έντονη δυσφορία.
Οι κάτοικοι οι οποίοι αντιτίθενται στην ολοκλήρωση του έργου υπογραμμίζουν ότι το τελευταίο κομμάτι του Tap θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην περιβαλλοντική ισορροπία, αλλά και στον τουρισμό της περιοχής αυτής της Απουλίας, που φημίζεται για την θάλασσα και την ακρογιαλιά της.
To απόγευμα της Δευτέρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι τα σχετικά έργα μπορούν να συνεχισθούν, απορρίπτοντας προσφυγή της περιφέρειας, ενώ αναμένεται να εκφραστεί σχετικά και το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.
«Με την σημερινή αυτή μαζική ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων, η κυβέρνηση της Ρώμης δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να εισακούσει τα αιτήματα μιας ολόκληρης περιφέρειας, η οποία, με το πρόγραμμα που επεξεργάσθηκαν και ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής μας, ζητά να επιλεγεί άλλο σημείο για την κατάληξη του αγωγού», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Απουλίας Μικέλε Εμιλιάνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας