Θράσος ΗΠΑ: Απειλούν με κυρώσεις την Ινδία, λόγω αγοράς ρωσικών S-400!

1654
τραμπ
«Καλούμε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας να παραιτηθούν από οποιεσδήποτε συναλλαγές με την Ρωσία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Ινδία, προειδοποίησαν όλους τους συμμάχους και εταίρους του για την επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου CAATSA (νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων – Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act).

Αυτή ήταν η θρασύτατη και αλαζονική απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στον ανταποκριτή του TASS, όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας για την πώληση των S-400.

«Καλούμε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας να παραιτηθούν από οποιεσδήποτε συναλλαγές με την Ρωσία οι οποίες μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις βάσει του νόμου CAATSA. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη υπογραμμίσει ότι ο κεντρικός τομέας που αφορά την εφαρμογή του κεφαλαίου 231 του νόμου CAATSA, αφορά τις νέες οι ποιοτικές αναβαθμίσεις (αμυντικών δυνατοτήτων) και σ αυτές περιλαμβάνονται τα συστήματα S-400».

Την ίδια ακριβώς απάντηση έδωσε στο πρακτορείο TASS και ο επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας