Θεσσαλονίκη: Πορείες διαμαρτυρίες με αφορμή την επίσκεψη Νετανιάχου στην πόλη

1908
Θεσσαλονίκη
Στην κεφαλή της κάθε πορείας, τέθηκαν συμβολικά, μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.

Την αντίθεσή τους στην επίσκεψη τού Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, εξέφρασαν απόψε εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποίησαν δύο ξεχωριστές πορείες στο κέντρο της πόλης.
Στην κεφαλή της κάθε πορείας, τέθηκαν συμβολικά, μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., των «ιμπεριαλιστικών πολέμων», των μνημονίων κ.ά..
Οι πορείες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και κατά τη διάρκειά τους, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε κύκλους πάνω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η πρώτη διοργανώθηκε από την Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και είχε ως σημείο αφετηρίας την πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, ενώ στη δεύτερη συμμετείχαν μέλη της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων.
Η πορεία της ΕΔΥΕΘ κινήθηκε μέσω της Παύλου Μελά προς την Τσιμισκή, περνώντας μπροστά από το αμερικανικό προξενείο και συνέχισε προς το άγαλμα του Βενιζέλου όπου διαλύθηκε.
Οι συμμετέχοντες στην άλλη πορεία, κατευθύνθηκαν μέσω της Εγνατίας προς την Εθνικής Αμύνης και την Τσιμισκή, ενώ στη συνέχεια ανηφόρισαν προς το ΥΜΑΘ. Φτάνοντας στο προξενείο των ΗΠΑ, κάποιοι εξ αυτών πέταξαν κόκκινες μπογιές και έκαψαν ομοίωμα της αμερικανικής σημαίας, ενώ έγραψαν συνθήματα σε τράπεζα και στην περίφραξη του ΥΜΑ-Θ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας