Θεοδόση-Τόλιος: Πετράλωνα, Γκάζι & Κεραμεικό. Συνάντηση με τον πρόεδρο 3ης Δημ. Κοινότητας

1242
dav

Σήμερα 8/5/19 πραγματοποιήθηκε περιοδεία στα Πετράλωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιάννη Τόλιο της Λαϊκής Ενότητας – Μέτωπο Ανατροπής  και την Αυγή Μπέσκα-Θεοδόση, υποψήφια Δήμαρχο με το «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για την Αθήνα». Τους συνόδευσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αλεξάτος, Ευαγγελία Μεταξά, Χριστίνα Μπούκα και Μάκης Παλαπάνης.  Μοιράστηκε εκλογικό υλικό στη λαϊκή της Πανδώρου στα Πετράλωνα.

Ακολούθησε συνάντηση στα γραφεία της 3ης Δημοτικής με τον Πρόεδρο Κο Μωραϊτάκη. Ενημερωθήκαμε για  τα ιδιαίτερα προβλήματα στην 3η Κοινότητα του Δήμου Αθήνας.

Το κύριο και σημαντικότερο θέμα αφορά στα προβλήματα του Ελαιώνα που από δημοτικός χώρος που θα μπορούσε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και ανάσα για όλο το λεκανοπέδιο, έχει γίνει κατακερματισμένο οικόπεδο συγκεντρώνοντας χρήσεις όπως  επτά (7) παζάρια ρακοσυλλεκτών, αμαξοστάσια, σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, αποτεφρωτήριο νεκρών, τζαμί, δομές προσφύγων και δεκάδες ρυπογόνες βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Οι συνέπειες είναι η αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης και ελάχιστος εναπομένων χώρος για πάρκο που έχουν υποσχεθεί.

Το τμήμα του Βοτανικού ειδικά κάτω από τις γραμμές του τραίνου βρίσκεται σε εγκατάλειψη και έχει γίνει σκουπιδότοπος. Είναι αναγκαία η υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου στο Ρουφ, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό δεν θα ολοκληρωθεί σε όλη του την έκταση, με αποτέλεσμα θανατηφόρα δυστυχήματα. Άλλα ζητήματα σύμφωνα με τον ίδιο,  είναι οι επεκτάσεις τραπεζοκαθισμάτων και η σε υπερβολικό βαθμό ανάπτυξη των συλλεκτών και χειροτεχνών στην Αγ, Παύλου στο Θησείο, όπου χρειάζεται οριοθέτηση μέσα στα πλαίσια της καλαισθησίας της περιοχής. Ακόμα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην καθαριότητα σε πάρκα και πλατείες, ελλείψεις στα σχολεία, στη φύλαξη κλπ.

Δυστυχώς οι αρμοδιότητες ουσιαστικά έχουν αφαιρεθεί από τις δημοτικές κοινότητες και ομόφωνες αποφάσεις δυστυχώς απορρίπτονται.

Η σημερινή μέρα ολοκληρώθηκε με περιοδεία και μοίρασμα υλικού στο Γκάζι, στον Κεραμεικό, στην πλατεία Αυδή σε μπαρ και καφετέριες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας