Η ΛΑΕ για θανατηφόρο δυστύχημα στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ

1449
αεκ

Το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στο οποίο έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά εργαζόμενος φέρνει στην επιφάνεια με το χειρότερο τρόπο την εντατικοποίηση που επιβάλλει η εργοδοσία κάτω από το μνημονιακό καθεστώς και την αβεβαιότητα και ανασφάλεια που αυτό έχει φέρει. Φέρνει επίσης στην επιφάνεια την έλλειψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου και απαιτεί τον πλήρη έλεγχο των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, την απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία αυτών που ευθύνονται.

Ταυτόχρονα απαιτεί τη δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών όχι μόνο στο εργοτάξιο που έγινε το δυστύχημα αλλά σε όλη την Ελλάδα για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας αλλά και τον περιορισμό της ασυδοσίας κάτω από την οποία λειτουργεί σήμερα, εκμεταλλευόμενη το μνημονιακό καθεστώς και την εργασιακή ανασφάλεια μεγάλη μερίδα της εργοδοσίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας