Θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη από τον Τσαβούσογλου στην Ισλαμική Διάσκεψη

641
Θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Θέμα «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας» της Θράκης ήγειρε με την ομιλία του στην υπουργική Συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που συνεδρίασε στο Νιαμέι στον Νίγηρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, ο οποίος συμπεριέλαβε τους Έλληνες πολίτες στην ίδια κατηγορία με τους καταπιεζόμενους μουσουλμάνους του Κασμίρ .

Η Τουρκία επανειλημμένα χρησιμοποιεί το βήμα αυτού του μεγάλου διεθνούς φόρουμ, όπου συμμετέχουν 57 μουσουλμανικές χώρες, για να προβάλει τις αξιώσεις της επί της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, αλλά και στο Κυπριακό .

Ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον της Ευρώπης κατηγορώντας την για ισλαμοφοβία, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη Γαλλία και τη στάση της έναντι των μουσουλμάνων και υποστήριξε την πρόταση του Πακιστάν για καθιέρωση της 15ης Μαρτίου ως παγκόσμιας ημέρας για την αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσαβούσογλου ζήτησε την ενεργοποίηση του Παρατηρητηρίου που έχει θεσπιστεί από τον ΟΙΔ εκφράζοντας, όπως είπε, την έντονη ανησυχία για την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Τούρκων της Κύπρου, της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, των μουσουλμάνων του Κασμίρ και των μουσουλμάνων της Ευρώπης..».

Σε κάθε ετήσια υπουργική Διάσκεψη του ΟΙΔ τα τελευταία χρόνια στα τελικά κείμενα περιλαμβάνεται και το «Ψήφισμα No. 3/46-MM * για την Κατάσταση της τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Δυτική Θράκη και του Μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα». Το ψήφισμα αυτό περιλαμβάνει όλη την ακραία ατζέντα των σκληροπυρηνικών της μειονότητας και εμφανίζει μια συκοφαντική εικόνα ωσάν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής πίστης στην Θράκη να ζουν σε καθεστώς απαρτχάιντ.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Ν. Δένδιας είχε συνομιλίες με ομολόγους του από χώρες με ειδικό βάρος στον μουσουλμανικό κόσμο (ΗΑΕ, Σ. Αραβία, Ιορδανία κ.α.) ώστε να εξηγήσει τις ελληνικές θέσεις και να αποκαλύψει την προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τον ΟΙΔ για να προβάλει τις δικές της εθνικές επιδιώξεις και διεκδικήσεις .

Και η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ΟΙΔ καθώς επανειλημμένα έχει γίνει απόπειρα για προώθηση της αναγνώρισης του ψευδοκράτους από χώρες μέλη του ΟΙΔ.

Πηγή: www.liberal.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας