Η Τουρκία ξεκινά τον επαναπατρισμό τζιχαντιστών στην Ευρώπη

846
ερντογάν

Τον επαναπατρισμό μαχητών του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζει πως έχει ξεκινήσει η Τουρκία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Η Τουρκία απέλασε έναν Αμερικανό τζιχαντιστή και σύντομα θα απελάσει άλλους επτά Γερμανούς, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τη Δευτέρα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα η Άγκυρα, σύμφωνα με την ίδια δήλωση, υποστηρίζει πως άρχισε τον επαναπατρισμό των αιχμάλωτων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϋλού προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η Άγκυρα θα άρχιζε να στέλνει πίσω τζιχαντιστές στις χώρες καταγωγής τους τη Δευτέρα, ακόμη και αν οι υπηκοότητες τους έχουν ανακληθεί.

«Ένας Αμερικανός αλλοδαπός τρομοκράτης του οποίου η εις βάρος του διαδικασία έχει ολοκληρωθεί έχει απελαθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ισμαήλ Κατακλί, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.Την ίδια στιγμή έκανε γνωστό πως ακόμη επτά μαχητές με καταγωγή από τη Γερμανία θα απελαθούν στις 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το NTV, ο ίδιος δήλωσε πως άλλοι τρεις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θα απελαθούν σήμερα.

Η Τουρκία σκοπεύει να απελάσει περίπου 2.500 τζιχαντιστές, οι περισσότεροι από τους οποίους θα επιστραφούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός TRT Haber, προσθέτοντας ότι υπάρχουν σήμερα 813 τζιχαντιστές σε 12 κέντρα απέλασης στη χώρα.

Η Τουρκία ξεκίνησε επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, την οποία ονόμασε Πηγή Ειρήνης, εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής τον περασμένο μήνα μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας