Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ της Συρίας

1279
αεροπορία
Πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες – Προοίμιο στρατιωτικής επιχείρησης;

Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες σήμερα το πρωί της Δευτέρας η ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε επιθέσεις κατά θέσεων τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε τις πόλεις Baksariyah και Marand, χτυπώντας θέσεις που ελέγχονται από τις εξτρεμιστικές ομάδες της περιοχής.

Τα συγκεκριμένα σημεία βρίσκονται στην Jisr Al-Shughour, πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Η Ιντλίμπ είναι η μόνη επαρχία που παραμένει εκτός της εξουσίας της Δαμασκού μετά την ουσιαστική επερχόμενη επανένωση των κουρδικών εδαφών.

Έχει άμεσα σειρά και αποτελεί βασικό στόχο της συριακής κυβέρνησης

Η στρατιωτική πηγή ανέφερε πως η ρωσική αεροπορία επιτέθηκε κατά κατά μελών της Hay’at Tahrir Al-Sham και των ισλαμιστών που υποστηρίζονται από τους Τούρκους. Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιευθεί περαιτέρω πληροφορίες.

Η ρωσική Αεροπορία επεμβαίνει συνήθως όταν βλέπει μεγάλες κινητοποιήσεις ισλαμιστών

Τις τελευταίες 24 ώρες, μέλη παράνομων ένοπλων ομάδων παραβίασαν το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός σε 20 περιοχές στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης της Συρίας, Idlib, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Sputnik.

«Την προηγούμενη μέρα οι τρομοκράτες έριξαν το Darh Abu Assad (τρεις φορές), το Mamuhiyah (δύο φορές), το Akch Bair, το Ikko, το Sandran, το Beit Zivan και το Kirmil, την επαρχία Latakia, το Braididj δύο φορές), το Zor Mahruka (δύο φορές), τον Zellakiyat, τον Kibriya, τον Mgair, τον al-Rasif και τον Achan, την επαρχία Χάμα και την περιοχή του επιστημονικού και ερευνητικού κέντρου, της επαρχίας Sukkari στην πόλη του Χαλεπίου.»

Σύμφωνα με τη δήλωση, ένας Σύριος στρατιωτικός σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης των ακραίων ισλαμιστών στην εγκατάσταση Kirmil.

Το έργο των 10 σημείων ελέγχου που προορίζονταν για την επιστροφή των προσφύγων διευκολύνθηκε από το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης για τη Συρία κατά τη διάρκεια της δεδομένης περιόδου, με συνολικά 213.362 πρόσφυγες που επέστρεψαν στη Συρία από το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας