Η προστασία της Ε.Ε σε όλο το μεγαλείο της

1089
μεγαλείο

Σε ανώδυνες, εν πολλοίς ανούσιες, περισσότερο συμβολικές και σε κάθε περίπτωση όχι “στοχευμένες“, κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την καταπάτηση των κυριαρχικών δικαωμάτων της ΑΟΖ της Κύπρου, κατέληξαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε

Δυστυχώς στην ατελέσφορη αυτή απόφαση όχι μόνο συμφώνησαν και η Κύπρος και η Ελλάδα δια των αρμοδίων κυβερνήσεων τους αλλά και εξέφρασαν και την ικανοποίηση τους, κλείνοντας τα μάτια στη συνεχή πρωτοφανή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων.

Είναι θλιβερό αλλά αυτή είναι η άσφαιρη αλληλεγγύη της Ε.Ε, που επέτρεψε στον Τσαβούσογλου να είναι περίπου ικανοποιημένος και να ισχυρίζεται και από πάνω ότι κι’ αυτές οι συμβολικές κυρώσεις δεν πρόκειται να εφαρμοστούν!

Δεν φτάνει αυτό το εξαιρετικό μαντάτο από τις Βρυξέλλες, ακολούθησε την ίδια, περίπου, μέρα και άλλη λυπητερή.

Όλοι οι αρμόδιοι και συναρμόδιοι του ESM και του Eurogroup διατράνωσαν από την Αθήνα ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά υποχώρηση στο πλεόνασμα του 3.5% του Α.Ε.Π, ενώ ο κ. Ρέγκλινγκ του ESM υπογράμμισε ότι αν η κυβέρνηση θέλει μέτρα μείωσης της φορολογίας, τότε να προβεί σε δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Με δύο λόγια οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων όσο και αν ροκανιστούν και όσο και αν μετατεθούν χρονικά, θα μείνουν, εν πολλοίς στον αέρα.

Το συμπέρασμα γνωστόν.

Η δικτατορία του ευρώ και των Βρυξελλών δεν κλονίζεται ούτε ρηγματώνεται εκ των έσω παρά μόνο αμφισβητείται στην πράξη με σχέδια για μία διαφορετική θέση και πορεία της χώρας μας, εκτός Γερμανικής φυλακής.

 

Γιώργος Αρτινός

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας