Η ΛΑΕ στηρίζει το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας (29/6-1/7)

1362
Αντιρατσιστικό

Το αντιρατσιστικό φεστιβάλ εγγράφεται εδώ και χρόνια στην παράδοση του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος. Είναι μια ετήσια πολυπολιτισμική γιορτή των κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, σε όλους όσοι και όσες αντιμετωπίζουν διώξεις και κοινωνικό αποκλεισμό λόγω εθνικότητας, φύλου, φυλής, χρώματος, θρησκείας, έμφυλης ταυτότητας, αναπηρίας.

Παράλληλα, είναι ένας «σταθμός» συνάντησης ενός ευρέως φάσματος κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, γόνιμης αντιπαράθεσης και συζητήσεων πάνω σε βασικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία: τη φασιστική απειλή, τους πολέμους, τους εθνικισμούς, την καταστολή, την φτώχεια, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, την καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων…

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει ενεργά στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να το στηρίξουν. Με την πεποίθηση ότι «υπάρχει ελπίδα» ρήξης και ανατροπής, που έχει ως προϋπόθεση μία μετωπική ενότητα τόσο στη δράση όσο και στο πολιτικό πεδίο όλων όσοι/ες αντιστέκονται στις κυβερνητικές πολιτικές της ακραίας φτωχοποίησης, στην μνημονιακή επιτήρηση, στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οδηγούν σε ένταση των πολέμων και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Και ότι αυτή την ελπίδα την οφείλουμε, πράγματι, πρωτίστως, στους πιο πληττόμενους από αυτές τις πολιτικές. Στο πλαίσιο ενός κοινού αγώνα που αφορά εξίσου πρόσφυγες/μετανάστες και ντόπιους.

Όλοι και όλες στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, στο Πάρκο Γουδή, από 29/6-1/7/18

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας