Η ΛΑΕ με Στρατούλη-Μαυρόπουλο στη μεγάλη πορεία για τις συντάξεις χηρείας

1978
στρατούλη

Μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από Υπουργείο Εργασίας και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου  πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 11 Μαΐου, ο Σύλλογος συζύγων Θανόντων  ΑΞ.Ι.Α, καθώς όπως καταγγέλλει, παρότι πέρασαν δύο χρόνια από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου (νόμος 4387/2016), με το άρθρο 12 του οποίου καταργήθηκαν οι συντάξεις χηρείας για ηλικίες κάτω των 55 ετών και περικόπηκαν οι υπόλοιπες από το 70% της σύνταξης του/της θανόντος/σης στο 50%, δεν έχει υπάρξει καμία διόρθωση αυτής της απάνθρωπης και ρατσιστικής ηλικιακά αδικίας.
Πολλές από τις συμμετέχουσες σύζυγοι θανόντων επί δύο σχεδόν ώρες έκανα καθιστική διαμαρτυρία στο κράσπεδο της οδού Σταδίου και εν συνεχεία πορεύτηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Η ατμόσφαιρα δεν ήταν μόνο αγωνιστική αλλά και συγκινητική, αφού πολλές από τις συμμετέχουσες χήρες, που έχουν καταδικαστεί από την κυβέρνηση και τους δανειστές σε απόλυτη φτώχεια, ξεσπούσαν λόγω της απόγνωσης τους σε κλάματα.
Οι σύζυγοι θανόντων εκτός των βασικών αιτημάτων τους περί άρσης ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης σύνταξης Χηρείας, επαναφορά ποσοστού στο 70% της σύνταξης που εδικαιούτο ο εκλιπών/σα και μείωσης σε 3 των απαιτούμενων ετών εγγάμου βίου, διεκδικούν:
· Να μην θεωρούνται οι μεταβιβάσεις ήδη θανόντων συνταξιούχων ως νέες συντάξεις, ώστε ο επαναϋπολογισμός να γίνει όπως όλων των συνταξιούχων από 1.1.2019.
· Να τηρηθούν οι υποσχέσεις περί: (1) Επίσπευσης έκδοσης οριστικών συντάξεων θανόντων συνταξιούχων. (2) Άμεσης έκδοσης αλλά και εφαρμογής του λογισμικού εκδόσεως συντάξεων για θανόντες εργαζόμενους. (3) Διευθέτησης χρεών προς ταμεία και εφορία πέραν των 12 δόσεων.
         Τέλος, να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν άμεσα τα παρακρατηθέντα, με λάθος τρόπο, ποσά για περίθαλψη σε δικαιούμενους σύνταξης θανάτου και να εκδηλωθούν το συντομότερο δυνατόν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν τα αναδρομικά λόγω εφαρμογής του ν.4307/2014 στους κληρονόμους των θανόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Κλιμάκιο στελεχών της ΛΑΕ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ της και πρώην Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Τάσο Μαυρόπουλο μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε, παραβρέθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση συζύγων θανόντων, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στις περικοπές και καταργήσεις των συντάξεων χηρείας.
Ο Δ. Στρατούλης μιλώντας στη συγκέντρωση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής : 
“Εκφράζω την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη της ΛΑ.Ε στο δίκαιο αγώνα σας. Η ρύθμιση του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016 (Κατρούγκαλου), με την οποία αφενός καταργήθηκαν οι συντάξεις χηρείας με ηλικιακά κριτήρια (κάτω των 55 ετών) και αφετέρου μειώθηκαν από 70% της σύνταξης του θανόντος /σης στο 50%, είναι άδικη, ρατσιστική, ανθωποκτόνα, βάρβαρη και συνιστά κοινωνικό έγκλημα.
Το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 πρέπει να καταργηθεί, ώστε να μπει ένα τέλος στην κατάργηση και στην περικοπή των συντάξεων χηρείας. Η σύνταξη χηρείας δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι οι κόποι και οι ασφαλιστικές εισφορές μιας ολόκληρης εργασιακής ζωής, είναι δικαίωμα και σεβασμός στην αξιοπρέπεια”.
poreia xires1
poreia xires2
poreia xires3
poreia xires4
stratoulis xires sigkentrosi3
stratoulis xires sigkentrosi4
stratoulis xires sigkentrosi5
stratoulis xires sigkentrosi2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας