Η ΛΑΕ καταδικάζει τη δίωξη Λαφαζάνη για τους πλειστηριασμούς

1224
φτωχών

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη δίωξη των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδοπούλου για υποθέσεις κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, η ΛΑΕ «καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη των αγωνιστών Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδοπούλου, που διώκονται εξαιτίας της δράσης τους ενάντια στους πλειστηριασμούς».

Παράλληλα τονίζει πως «αυτή είναι η δεύτερη δίκη για τον Π. Λαφαζάνη, μετά την πρώτη που άρχισε στις 30.10.2019 και αναβλήθηκε για τις 20.06.2020 λόγω συνεννοημένης απουσίας όλων των μαρτύρων κατηγορίας».

Τέλος, αφού κάνει λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες, καλεί αύριο, Τετάρτη 8/1 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στις 10:30 για συμπαράσταση στους διωκόμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζει την δίωξη των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδοπούλου.

Όλες και όλοι την Τετάρτη 8.1.2020 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων κτίριο 12 αίθουσα 4 στις 10.30 .π.μ.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη των αγωνιστών Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδοπούλου, που διώκονται εξαιτίας της δράσης τους ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα αυτή είναι η δεύτερη δίκη για τον Π. Λαφαζάνη, μετά την πρώτη που άρχισε στις 30.10.2019 και αναβλήθηκε για τις 20.06.2020 λόγω συνεννοημένης απουσίας όλων των μαρτύρων κατηγορίας.

Στη δίκη που έχει προγραμματιστεί για αύριο 8.1.2020, οι αγωνιστές που παραπέμπονται διώκονται συνολικά για παράβαση 21 άρθρων του Ποινικού Κώδικα, όπως φθορά ξένης περιουσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, άσκηση βίας και βιαιοπραγίας κατά αστυνομικών και άλλων εντελώς ανυπόστατων κατηγοριών.

Οι δίκες αυτές έχουν στόχο να κατατρομοκρατήσουν τους πολίτες για να ανακοπεί η οποιαδήποτε αντίδραση για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν θα τους περάσει

Αντιδράσεις θα υπάρχουν

Το δικαίωμα στη στέγη είναι ιερό

Όλες και όλοι την Τετάρτη 8.1.2020 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων κτίριο 12 αίθουσα 4 στις 10.30 .π.μ.

Ηχηρό μήνυμα στήριξης από τον Μίκη Θεοδωράκη

Εν όψει αυτής, αλλά και όλων των άλλων δικαστικών μαχών που περιμένουν τον κ. Λαφαζάνη, ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης.

«Τον Νοέμβριο του 2017 δήλωνα ότι διαβάζω στον τύπο τα σχετικά με τους πλειστηριασμούς «με αληθινή ντροπή, γιατί έχω παγιδευτεί λόγω της ηλικίας μου στον ρόλο του παρατηρητή μιας εθνικής τραγωδίας.

Διότι με εθνική τραγωδία ισοδυναμεί η προσπάθεια κλοπής από τον ελληνικό Λαό του τελευταίου του οχυρού: της προσωπικής του κατοικίας, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ζωτικής και πολιτισμικής ιδιοσυστασίας της εθνικής του ταυτότητας.

Απορώ και θλίβομαι για την τόση απάθεια με την οποία αντιμετωπίζεται αυτή η τόσο προκλητική ενέργεια που κηλιδώνει τον Λαό μας ανεπανόρθωτα» ανέφερε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης.

«Δύο χρόνια μετά, δυστυχώς δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι, ενώ σήμερα δικάζονται κάποιοι που προσπάθησαν να αποτρέψουν την διενέργεια τέτοιων πλειστηριασμών.

Είμαι στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως και όποιου άλλου αγωνίζεται για να σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη» καταλήγει.

Στο πλευρό του και ο Μανώλης Γλέζος

Επίσης, στο πλευρό του κ. Λαφαζάνη στέκεται και ο Μανώλης Γλέζος.

«Την Τετάρτη 30/10/2019 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, οδηγείται σε δίκη για την δράση του κατά των πλειστηριασμών. Δώδεκα άρθρα του Ποινικού Κώδικα θεώρησαν ότι παραβίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για αυτή του τη δράση. Αυτό όμως που όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε, είναι ότι αυτό που επιδιώκουν με αυτή την πολιτική δίωξη, είναι να ποινικοποιήσουν την διαμαρτυρία, την αλληλεγγύη, να μας σύρουν σε ένα καθεστώς φόβου. Αυτή η δίωξη είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη. Απαράδεκτη πολιτικά και δικονομικά. Στοχεύει στην καρδιά της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών» είπε για να συμπληρώσει πως:

«Θα πρέπει κάθε πολίτης, πέρα από οποιαδήποτε ιδεολογική, πολιτική κομματική προσέγγιση, να σταθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέρα από την πανηγυρική του αθώωση, θα είναι πλήγμα στο θεσμό της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Φυσικά στέκομαι στο πλευρό του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας