Η κοροϊδία Κοντονή – Τσακαλώτου για προστασία πρώτης κατοικίας έως 300 χιλ.

2599
πλειστηριασμούς

Τόσο ο Στ. Κοντονής όσο και ο Ευκλ. Τσακαλώτος, προκειμένου να «γλυκάνουν το χάπι» των αστυνομικών – δικαστικών διώξεων που επιχειρούν, δυστυχώς, να στήσουν για να προωθήσουν το σχεδιαζόμενο τσουνάμι των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας, υπογράμμιζαν σε όλους τους τόνους ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία μέχρι 300 χιλ. ευρώ, χωρίς, παρεμπιπτόντως, να διευκρινίζουν αν αναφέρονται σε αντικειμενική ή εμπορική αξία.
Βεβαίως, αυτό το οποίο διαβεβαιώνουν οι επί των πλειστηριασμών υπουργοί όχι μόνο δεν υφίσταται και είναι έπεα πτερόεντα, αφού δεν έχει μέχρι τώρα νομοθετηθεί, αλλά και όπως μαθαίνουμε από την γερμανική Handelsblatt (17/11) ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης, διέψευσε εμφατικά ότι υπάρχει άτυπη, έστω, συμφωνία για ένα τέτοιο όριο στους πλειστηριασμούς, ενώ και η τρόικα δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της.
Άνθρακες, λοιπόν, ο έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτος θησαυρός της προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι 300 χιλ. Έχουμε να κάνουμε με μια μεθόδευση και ένα προπαγανδιστικό πυροτέχνημα για να περάσουν οι υπουργοί τον σκόπελο.
Η αλήθεια είναι μία: Η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται. Και οι πρώτες κατοικίες των νοικοκυριών, που επλήγησαν βαριά από την κρίση και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους θα πρέπει να αρπαγούν! Δοξάστε τους!

Λ.Ρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας