Η Κομισιόν απέρριψε εκβιαστικά τον προϋπολογισμό της Ιταλίας.Ξεκινούν απαράδεκτες κυρώσεις

1847
κομισιόν

Η ΕΕ εκβιάζει και πιέζει ανυπόφορα την Ιταλία

Η Ιταλική κυβέρνηση, παρά τους φραστικούς λεονταρισμούς, οδεύει από υποχώρηση σε υποχώρηση.

Η λύση για την Ιταλία δεν είναι μια ξενόφοβη ακροδεξιά κυβέρνηση αλλά μια σύγχρονη βαθιά δημοκρατική ριζοσπαστική Αριστερά που δεν είναι παραδομένη στο ευρώ, στον νεοφιλελευθερισμό, στην ευρωδουλεία και τις ευρωαυταπάτες, μια αριστερά που έχει βγάλει συμπεράσματα από τις αποτυχίες του παρελθόντος και η οποία θα μπορεί να συνδυάσει την έξοδο από την ευρωζώνη με μια νέα σύγχρονη προοδευτική πολιτική ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης και της κοινωνίας της Ιταλίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε εκβιαστικά το ελαφρώς διορθωμένο προσχέδιο προϋπολογισμού που είχε υποβάλει τις περασμένες ημέρες η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA «στην έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι η ανάλυσή μας υποδηλώνει πως το κριτήριο του χρέους πρέπει να θεωρηθεί πως δεν τηρείται. Συμπεραίνουμε ως εκ τούτου πως η έναρξη της διαδικασίας για το υπερβολικό χρέος είναι δικαιολογημένη», αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν για το ιταλικό χρέος, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Με αυτό που η ιταλική κυβέρνηση έχει βάλει το τραπέζι, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος η χώρα να βυθισθεί στην αστάθεια…Η εκκίνηση μίας ” διαδικασίας υπερβάλλοντος ελλείμματος” με βάση το χρέος είναι δικαιολογημένη», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να καταλήξει μακροπρόθεσμα, στην επιβολή απαράδεκτων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ιταλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας