Η Κίνα «βάζει πόδι» στην Μέση-Ανατολή-Υπέγραψε συμφωνία με Iράν για 25χρόνια

404
Υπέγραψε συμφωνία με Iράν

Η Κίνα είναι ο κυριότερος εμπορικός εταίρος του Ιράν

Το Ιράν και η Κίνα υπογράφουν στην Τεχεράνη 25ετή συμφωνία στρατηγικής και εμπορικής συνεργασίας ύστερα από διαπραγματεύσεις επί πολλά έτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ.

Αυτός ο «ολοκληρωμένος οδικός χάρτης», που περιλαμβάνει «πολιτικά, στρατηγικά και οικονομικά άρθρα», αναμένεται να οριστικοποιηθεί επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, που έφθασε χθες βράδυ στην Τεχεράνη, όπως δήλωσε ο Χατιμπζαντέχ στην κρατική τηλεόραση

Η Κίνα είναι ο κυριότερος εμπορικός εταίρος του Ιράν και ήταν από τους βασικούς αγοραστές ιρανικού αργού πριν από την εκ νέου επιβολή, το 2018, των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του ιρανικού ενεργειακού κλάδου, που οδήγησε σε βουτιά τις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για την εμβάθυνση» των σινοϊρανικών σχέσεων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί αργότερα σήμερα από τον Ουάνγκ και τον Ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας