Η επόμενη μέρα στα Σκόπια και οι σύγχρονοι ντελιβεράδες του ΝΑΤΟ

1858
διαλόγου

Αυτό που έγινε στο δημοψήφισμα και την απαράδεκτη κοινοβουλευτική διαδικασία για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην ΠΓΔΜ ήταν μια πύρρειος “νίκη” των Αμερικάνων και των αντιδραστικών κύκλων της Ε.Ε απέναντι στην θέληση των βαλκανικών λαών. Δεν υπάρχει βρομιά που να μην την  έκαναν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής κυβέρνησης για να μαζέψουν τους 80 βουλευτές πιόνια που χρειάζονται για να επιβάλουν την αναθεώρηση του Συντάγματος και την στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αποστασία, η λογική της προδοσίας, του ξεπουλήματος, του χρηματισμού και της εξαγοράς συνειδήσεων κυριάρχησαν στην γειτονική μας χώρα. Αυτό που λέμε ευρωπαϊκός πολιτικός πολιτισμός και λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα ξεφτιλίστηκαν στο όνομα υπεράσπισης συμφερόντων που δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα των λαών της γειτονικής μας χώρας Αλβανών, Σλάβων και Βούλγαρων που χρόνια συνυπάρχουν με την διαφορετικότητά τους παρά το εθνικιστικό δηλητήριο που σπέρνουν οι διάφοροι  Αλβανοί UCK και όχι μόνο.

Με την συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τα σύννεφα του πολέμου εκ των πραγμάτων θα πυκνώσουν επικίνδυνα στην περιοχή μας λόγο της όξυνσης των ανταγωνισμών και αντιθέσεων που θα διαμορφωθούν μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Προφανέστατη στρατηγική στόχευση της ιμπεριαλιστικής Δύσης, με την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Βαλκανίων, είναι η οικονομική καταλήστευση της περιοχής, η απομόνωση και περικύκλωση της Ρωσίας – γι’ αυτό η επόμενη ενοχοποιημένη χώρα θα είναι ίσως  η Σερβία παραδοσιακή σύμμαχος της Ρωσίας – και η χρησιμοποίηση της Βαλκανικής ζώνης ως ασπίδας και μεγάλης βάσης για ιμπεριαλιστικές τυχοδιωκτικές και πολεμικές επεμβάσεις στην Αν. Ευρώπη, στην Κεντρ. Ασία και στην Μ. Ανατολή και ειδικότερα για την στήριξη των σιωνιστών του Ισραήλ, με πρώτη χώρα δορυφοροποίησης απέναντί τους την Ελλάδα.

Η επιθετικότητα των Αμερικάνων είναι γνωστή και δεδομένη αλλά είναι επίσης γνωστή και η στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας που δεν μπορεί να μην αμυνθεί και απαντήσει στα σχέδια περικύκλωσης των ΗΠΑ και των Νατοϊκών τους συμμάχων.

Σ΄ αυτή την άκρως επικίνδυνη κατάσταση ορισμένα πολιτικά παρτάλια στην χώρα μας χειροκροτούν και χορεύουν σε αμερικάνικους ρυθμούς Τραμπικής προέλευσης έχοντας γίνει οι καλύτεροι ντελιβεράδες των ΗΠΑ και της κυρίας Μογκερίνι από την Ε.Ε. Στην κατηγορία αυτή εντοπίζεται πρώτα απ’ όλους η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του Τσίπρα και της παρέας του. Ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε μια τόσο δουλική κυβέρνηση στην υπηρεσία των Η.Π.Α.  Εκτός από τους νέους ντελιβεράδες του Τσίπρα και της Ν.Δ  έχουμε  και ορισμένους πατριδοκάπηλους κληρικο-φασίστες  που δεν αντιλαμβάνονται ότι το κυρίαρχο δεν είναι το ονοματολογικό αν και αυτό έχει την σημασία του από την στιγμή που το αυριανό όνομα αυτής της χώρας δεν μπορεί να κρύβει μέσα του αλυτρωτισμούς και σπέρματα αρρωστημένων εθνικισμών. Δεν μπορεί να είναι ένα όνομα που θα γεννά συνεχώς εντάσεις λόγο της παραχάραξης της ιστορίας. Στους αρρωστημένους εθνικισμούς  δεν απαντάς με εθνικιστικές κορόνες. Παράλληλα όμως με αυτούς υπάρχουν δυστυχώς  και  ορισμένοι που μιλούν μάλιστα και στο όνομα της αριστεράς και ενός κάποιου διεθνισμού και δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού που δεν αντιλαμβάνονται ότι στην υπόθεση αυτή το ζήτημα δεν είναι τόσο το όνομα που φυσικά και αυτό έχει την σημασία του για τον ελληνισμό αλλά η επερχόμενη γεωστρατηγική σύγκρουση από την μετατροπή του κρατιδίου της ΠΓΔΜ σε πολεμικό προτεκτοράτο σε προχωρημένο φυλάκιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια.

Όμως ο κάθε δημοκράτης, ο κάθε πατριώτης, ο κάθε εργαζόμενος και πάνω απ’ όλα ο κάθε αριστερός  που δεν έχασε την ιστορική του μνήμη αλλά και την αριστερή ριζοσπαστική ταξική διαφορετικότητά του αντιλαμβάνεται ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί ο αγώνας για την ειρήνη στην περιοχή μας. Όλοι αυτοί που δεν παγιδεύονται στα πατριδοκάπηλα κακοτράχαλα μονοπάτια αλλά και στις αντιπατριωτικές λακκούβες  παγίδες ενός κακώς εννοούμενου διεθνισμού που δυστυχώς εντάσσεται σε ένα κοσμοπολιτισμό που εκ των πραγμάτων εξυπηρετεί την αντίδραση και τα ξένα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστούν για να αποτραπεί οποιαδήποτε εμπλοκή, άμεση ή έμμεση, της Ελλάδας στις φονικές, ληστρικές, ιμπεριαλιστικές εκστρατείες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή μας. Δεν θα θελήσουν τελικά να υπερασπιστούν μια συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών που δεν προάγει την αλληλεγγύη και την καλή γειτονική συμβιώσει μεταξύ όλων των λαών της Βαλκανικής. Η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ και οι χώρες των Βαλκανίων είχαν και διαθέτουν άλλες επιλογές για τις μεταξύ τους σχέσεις και το μέλλον τους, απ’ αυτές που τους επιφυλάσσουν το ΝΑΤΟ, οι κατεστημένες κυβερνήσεις τους και οι ακροδεξιές εθνικιστικές δυνάμεις στο εσωτερικό τους.

Το συμφέρον των δύο λαών και χωρών βρίσκεται στην στενότερη και πιο βαθιά συνεργασία τους σε όλους τους τομείς, με την επίλυση των όποιων διαφορών ανάμεσα στις δύο χώρες, και των μεταξύ τους εκκρεμοτήτων με διάλογο και αμοιβαία συναίνεση, μακριά από κηδεμονίες τρίτων, καχυποψίες, προκαταλήψεις αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις θερμοκέφαλων.

Οι λαοί των Βαλκανίων δεν μπορούν και δεν θα αφήσουν τους Αμερικάνους τους φονιάδες των λαών να επιβάλουν τα βρόμικα σχέδιά τους. Όπως δεν άφησαν και τους Γερμανούς ναζιστές στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

*Ο Βασίλης Πριμικήρης είναι μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας