Την Κίνα επισκέπτεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατόπιν πρόσκλησης Σι Τζιπίνγκ

1093
κιμ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέπτεται την Κίνα, όπου αναμένεται να συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Κιμ «επισκέπτεται την Κίνα» ως την «10η Ιανουαρίου» κατόπιν «πρόσκλησης του Σι Τζινπίνγκ», ανέφερε το KCNA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον Βορειοκορεάτη ηγέτη συνοδεύουν η σύζυγός του Ρι Σολ Τζου, ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, κορυφαίος σύμβουλός του, και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησής του.

Την ίδια πληροφορία είχαν μεταδώσει λίγη ώρα νωρίτερα το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, αλλά και το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η επίσκεψη του Κιμ και η επικείμενη τέταρτη συνάντηση κορυφής του με τον Σι καταγράφεται καθώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες περί διαπραγματεύσεων σε προχωρημένο στάδιο για μια δεύτερη συνάντηση κορυφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κιμ ταξίδεψε τρεις φορές στην Κίνα για συνομιλίες με τον Σι, πριν από και μετά τις συναντήσεις του με τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ καθώς και με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν.

Παρά το ότι η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας συνεχίστηκε όλη την περυσινή χρονιά, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Ουάσινγκτον για την αποπυρηνικοποίηση φάνηκαν αντιθέτως να περιέρχονται σε αδιέξοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας