Η Ελλάδα καλύπτει την αμερικανοϊσραηλινή βαρβαρότητα στην Παλαιστίνη

1366
Λαφαζάνης
Δήλωση Παν. Λαφαζάνη: Η Ελλάδα να καταδικάσει απερίφραστα την επιλογή Trump για την Ιερουσαλήμ και την ισραηλινή κατοχική βαρβαρότητα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
Η κυβέρνηση να ακυρώσει εδώ και τώρα τις στρατιωτικές συμφωνίες και να σταματήσει κάθε μορφής στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.
Η Ελλάδα να αναγνωρίσει εδώ και τώρα το παλαιστινιακό κράτος στη βάση της απόφασης της Βουλής το 2015.

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, σχολιάζοντας την τρομοκρατία του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Trump με την εμπρηστική του απόφαση για την Ιερουσαλήμ και οι σιωνιστές του Ισραήλ σπέρνουν αυτήν την ώρα την φρίκη, τον θάνατο και το τρόμο στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και ανάβουν τις φωτιές του πολέμου στην περιοχή μας και σε όλη την Μέση Ανατολή.

Αποτελεί προσβολή για την χώρα μας και τις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές αντικατοχικές δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας το γεγονός ότι η Ελλάδα αυτήν την ώρα ακολουθεί μια δορυφορική στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα στρατηγική, ενώ κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση έχουν παραδώσει γη, αέρα και θάλασσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ για γυμνάσια και επιδρομικές ασκήσεις.

Αποτελεί πλήγμα για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα αλλά και την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας το γεγονός ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά αντί να καταδικάσει απερίφραστα και στην πράξη, με την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών, την απόφαση Trump και την κατοχική βαρβαρότητα των γερακιών του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ρίχνει στάχτη στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης, λαμβάνοντας απλώς κάποιες αβρόφρονες αποστάσεις από τις επιλογές του Trump, περισσότερο για να χρυσώσει το χάπι και να αποκρύψει της πραγματικές της επιλογές αγκίστρωσης στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα.

Αυτήν την ώρα η Ελλάδα όχι μόνο πρέπει να σταθεί με λόγια και πραγματικά έργα στο πλευρό των αδύνατων και αδικημένων και ενός μαρτυρικού λαού, όπως αυτός της Παλαιστίνης, που μάχεται για να αποκτήσει ελευθερία και πατρίδα, αλλά και να αντιληφθεί τις νέες πραγματικότητες και τα νέα δεδομένα στην περιοχή μας και την Μέση Ανατολή, που επιβάλλουν μια τέτοια αποφασιστική θέση ως πράξη ρεαλισμού και υπεράσπισης και της δικής μας χώρας.

Αυτήν την ώρα η Ελλάδα οφείλει τουλάχιστον να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να ακυρώσει τις όποιες φανερές και κρυφές στρατιωτικές συμφωνίες μαζί του, ενώ η χώρα οφείλει εδώ και τώρα να αναγνωρίσει πλήρως το παλαιστινιακό κράτος.

Καλούμε όλον τον ελληνικό λαό, πέρα από άλλες διαφορές, να συγκροτήσει ένα μεγάλο δημοκρατικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο για να υπερασπίσει αγωνιστικά την υπόθεση του παλαιστινιακού λαού και πρώτα απ’ όλα το μεγάλο αίτημα των καιρών για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δίκαιη, χωρίς κηδεμόνες και σύγχρονους αποικιοκράτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας