Η Γερμανία δικαιολογεί το απαράδεκτο πλεόνασμά της στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ

1641
Γερμανία

Η Γερμανία έχει προετοιμάσει σθεναρή υπεράσπιση του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών σε έγγραφο που παρουσιάζει τις θέσεις της και συντάχθηκε ενόψει των διεθνών χρηματοοικονομικών συνομιλιών στην Ουάσιγκτον αργότερα αυτή την εβδομάδα, όταν αναμένεται να δεχθεί πιέσεις από την αμερικανική πλευρά για μείωση του πλεονάσματος.
Στο οκτασέλιδο έγγραφο, τα γερμανικά υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας υποστηρίζουν ότι το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο ανήλθε στο 8,3% του ΑΕΠ πέρυσι, είναι αποτέλεσμα επιχειρηματικών αποφάσεων που ελήφθησαν με γνώμονα την αγορά.
«Η Γερμανία δεν χρησιμοποιεί εργαλεία προστατευτισμού», ανέφεραν στο έγγραφο τα δύο υπουργεία, προσθέτοντας ότι οι αποκλίνουσες νομισματικές πολιτικές στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη επιτείνουν τις εμπορικές ανισορροπίες.
«Η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη και οι εξελίξεις για τον πληθωρισμό μπορεί να ενθαρρύνουν την ΕΚΤ να ξεκινήσει την εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής», ανέφεραν τα υπουργεία στο έγγραφο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Reuters.
«Ένα ισχυρότερο ευρώ θα μειώσει αυτόματα το εμπορικό πλεόνασμα».
Αξιωματούχοι από τις μεγάλες οικονομίες της Ομάδας των 20 (G20) θα συναντηθούν στο περιθώριο της εξαμηνιαίας συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον από την Πέμπτη έως την Κυριακή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας