ΗΠΑ: Ρεκόρ αντισημιτικών επιθέσεων τον περασμένο χρόνο

707
ηπα

Οι Εβραίοι στις ΗΠΑ υπέστησαν το 2019 το μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων εδώ και 40 χρόνια, από τότε που η διεθνής εβραϊκή Anti-Defamation League (ADL) ξεκίνησε να κρατάει αρχεία, ανακοίνωσε σήμερα η ίδια.

Τα 2.107 αντισημιτικά περιστατικά που καταγράφηκαν το 2019 στις ΗΠΑ, περιλαμβάνουν φονικές επιθέσεις από ενόπλους σε μια συναγωγή της Καλιφόρνιας και σε ένα παντοπωλείο κοσέρ του Νιου Τζέρσι, καθώς και τη φονική επίθεση με μαχαίρι στο σπίτι ενός ραβίνου στη Νέα Υόρκη.

Η οργάνωση κατέγραψε αύξηση των επιθέσεων κατά 12% σε σχέση με τα 1.879 περιστατικά που σημειώθηκαν το 2018.

Στο παρελθόν, ο υψηλότερος αριθμός που είχε καταγραφεί ήταν το 1994, όταν η οργάνωση είχε καταγράψει πολλαπλούς εμπρησμούς, που δεν διαλευκάνθηκαν ποτέ.

Το 2019 καταγράφηκαν 1.127 περιπτώσεις εκφοβισμού Εβραίων, 61 σωματικές επιθέσεις και 919 βανδαλισμοί. Περισσότερες από τις μισές επιθέσεις σημειώθηκαν στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Τις τελευταίες μάλιστα εβδομάδες, η ADL έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για μια συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων, επισημαίνοντας ότι οι θεωρίες συνωμοσίας που συνδέονται με την πανδημία του κορονοϊού πιθανόν να επιδεινώσουν την κατάσταση ως προς το αντισημιτικό αίσθημα στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας