ΗΠΑ: Αντιδράσεις επιχειρηματιών στους υψηλούς δασμούς για κινέζικες εισαγωγές

908
παγκόσμιος

Με σοβαρές αντιδράσεις και μάλιστα από ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους των ίδιων των ΗΠΑ, αντιμετωπίζεται ο προσανατολισμός της κυβέρνησης Τραμπ για επιβολή υψηλών δασμών σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα.

 

Χαρακτηριστική των αντιδράσεων είναι αναφορά του Συμβουλίου Διεθνούς Επιχειρηματικότητας των ΗΠΑ (USCIB), που επισημαίνει τις αρνητικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία, από τους προτεινόμενους υψηλούς δασμούς σε εισαγωγές κινέζικων προϊόντων.

Συγκεκριμένα, το USCIB υποστηρίζει ότι στην περίπτωση επιβολής των προτεινόμενων δασμών οικονομικού ύψους 300 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά, θα προκληθούν συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία των ΗΠΑ.

«Αντί της δημιουργίας περισσότερων ευκαιριών για την αμερικανική επιχειρηματικότητα, η επιβολή μαζικών δασμών θα περιορίσει την αγροτική οικονομία, την εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και θα αυξήσει τα κόστη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών», επισημαίνει το USCIB σε αναφορά του προς το γραφείο του Εμπορικού Εκπροσώπου των ΗΠΑ (USTR).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας