Ζ.Ζάεφ και VMRO αλληλομάχονται πάνω στην καταρρέουσα Συμφωνία των Πρεσπών

987
ζάεφ

Σημειώνεται ότι τα ηνία της χώρας έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές.

Επικίνδυνη χαρακτήρισε ο Ζόραν Ζάεφ πιθανή ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα πήγαινε τη χώρα 25 χρόνια πίσω, απαντώντας στις ανακοινώσεις του VMRO-DPMNE ότι θα την καταργήσει εφόσον εκλεγεί με ικανή πλειοψηφία στις εκλογές του Απριλίου που διεξάγονται στα Σκόπια.

Ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) και μέχρι πρότινος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, κάλεσε τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοφσκι, να σταματήσει «τις ανεύθυνες αναφορές, που υπονομεύουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και το μέλλον της χώρας».

Ο Ζάεφ τόνισε, σύμφωνα με το MIA, ότι σε διάφορες περιπτώσεις ο Μιτσκόφσκι έχει αναφέρει μιλώντας σε διεθνή αλλά και εγχώρια ΜΜΕ ότι αν εκλεγεί με πλειοψηφία δύο τρίτων στην επόμενη βουλή «τότε θα μπορούσαν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να γίνει ένα βήμα προς τα πίσω σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Έχει συνειδητοποιήσει άραγε το VMRO-DPMNE τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ακυρωθεί η Συμφωνία της Πρεσπών; Μία ακύρωση της Συμφωνίας θα μας γυρίσει 25 χρόνια πίσω και θα επιστρέψουμε στην ονομασία ΠΓΔΜ ήτοι FYROM. Αυτό θα σήμαινε την ακύρωση της ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ,  την εξάλειψη της ευρωπαϊκής προοπτικής, την απώλεια ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για επενδύσεις. Χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών θα εκλείψει η στήριξη των στρατηγικών εταίρων μας, ενώ θα επιδεινωθούν αναπόφευκτα οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα και θα υπάρξουν νέες παρεμποδίσεις από την μεριά της Ελλάδας. Παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέα αστάθεια στο εσωτερικό και κίνδυνοι συγκρούσεων που θα αποδυναμώσουν τη σταθερότητα στην περιοχή» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σημειώνεται ότι τα ηνία της χώρας έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας