«Ζήτω η ελληνοπαλαιστινιακή φιλία, ζήτω η αλληλεγγύη των λαών»

925
πρωθυπουργέ

Ανακοίνωση με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή αγωγού EastMed με το Ισραήλ, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον ελληνικό και κυπριακό λαό, αλλά παράλληλα και τη λύπη της για τη διαπίστωση ότι «η Ισραηλινή προπαγάνδα για τον αγωγό αυτό έχει επηρεάσει τμήμα της ελληνικής κοινής γνώμης».

Τονίζεται επίσης ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση η οποία «προωθείται από φίλο-ισραηλινούς προπαγανδιστές» ότι «οι παλαιστίνιοι είναι με την Τουρκία».

«Στην πραγματικότητα είναι θύματα κατοχής και δεν μπορούν ποτέ να στηρίξουν την κατοχή πατρίδας άλλου λαού» τονίζει η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, με γνώμονα τη διαφύλαξη της ιστορικής φιλίας κι αλληλεγγύης που συνδέουν τον παλαιστινιακό και τον ελληνικό λαό, αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει τα εξής:

– Ως Παλαιστίνιοι πολίτες, σεβόμαστε απόλυτα το κυρίαρχο δικαίωμα τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, να εκμεταλλευτούν το φυσικό τους πλούτο όπως κρίνουν οι κυβερνήσεις τους, προς όφελος και ευημερία των λαών τους. Η Ελλάδα και η Κύπρος συμπαραστάθηκαν στον λαό μας στις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του, και συνεχίζουν να μας συμπαραστέκονται, και γι’αυτό είμαστε και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες στον Ελληνικό και στον Κυπριακό λαό, για τους οποίους τρέφουμε συναισθήματα αληθινής αγάπης και φιλίας.

– Η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια σοβαρές οικονομικές κρίσεις, που πιστεύουμε ότι έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από αμερικανικά και ισραηλινά κέντρα εξουσίας, και χρησιμοποιήθηκαν ως μοχλοί πίεσης ώστε οι δύο χώρες να αλλάξουν την παραδοσιακή εξωτερική τους πολιτική.

– Ο αγωγός EastMed, σύμφωνα με πολλούς Έλληνες και διεθνείς αναλυτές και ειδικούς, δεν είναι εφικτός ούτε οικονομικά, ούτε τεχνικά.

– Εμείς πιστεύουμε ότι το σχέδιο του αγωγού αυτού αποτελεί μια καλοστημένη πολιτική απάτη από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, και χρησιμοποιήθηκε και θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για τα επόμενα χρόνια ως όχημα και πρόσχημα για να προσδίδει στο Ισραήλ μια πολυπόθητη νομιμοποίηση από δύο χώρες που διαθέτουν την καλύτερη φήμη στη Μεσόγειο και στον κόσμο, ως χώρες φιλειρηνικές, δημοκρατικές, και υπέρμαχες του Διεθνούς Δικαίου, και ειδικά η Ελλάδα με την τεράστια κι ανεκτίμητη προσφορά της στην παγκόσμια κληρονομιά. Άλλωστε, μόλις πριν λίγα χρόνια, το Ισραήλ επιδίωκε την κατασκευή αγωγού μέσω Τουρκίας, καθώς οι δύο χώρες ήταν και παραμένουν στενοί σύμμαχοι υπό την αμερικανική ομπρέλα.

– Ο σχεδιαζόμενος αυτός αγωγός προκαλεί εύλογες απορίες πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Παλαιστίνη, καθώς το Ισραήλ ελέγχει παράνομα ως δύναμη κατοχής όλη τη θάλασσα της Γάζας, ληστεύει εδώ και δεκαετίες όλο το φυσικό πλούτο της κατεχόμενης Παλαιστίνης, και αγνοεί πλήρως τα νόμιμα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού.

– Η Παλαιστίνη έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος από την συντριπτική πλειονότητα των χωρών του κόσμου, και έχει γίνει δεκτή σχεδόν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Συνεπώς, είναι λογικό και θεμιτό να επιδιώκει και η Παλαιστίνη την εκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου της, μετά τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων της με όλες τις γειτονικές και ενδιαφερόμενες χώρες, σε πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας. Και είναι αυτό ακριβώς που προσπαθεί να προλάβει το Ισραήλ, δημιουργώντας τετελεσμένα σε βάρος της Παλαιστίνης.

– Το Ισραήλ είναι δύναμη κατοχής, και αργά ή γρήγορα οι ηγέτες του θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα τους σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Στα εγκλήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η κλοπή του φυσικού πλούτου της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

– Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η Ισραηλινή προπαγάνδα για τον αγωγό αυτό έχει επηρεάσει τμήμα της ελληνικής κοινής γνώμης, ώστε να πιστεύει ότι ο αγωγός αυτός θα λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα, και για χάρη του αξίζει να συμμαχήσει κανείς με ένα κράτος κατοχής που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διαπράττει εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας.

– Με μεγαλύτερη λύπη διαπιστώνουμε ότι προωθείται έντεχνα τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, από φίλο-ισραηλινούς προπαγανδιστές, η εντύπωση ότι «οι παλαιστίνιοι είναι με την Τουρκία», σε μια ύπουλη προσπάθεια δημιουργίας αντανακλαστικών στην Ελληνική και στην Κυπριακή κοινή γνώμη.

– Με λύπη επίσης διαπιστώνουμε ότι πολλά ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν παρέχουν χώρο, δεν προβάλλουν και δεν αναζητούν τον αντίλογο των Παλαιστινίων σε αυτή την ισραηλινή προπαγάνδα, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο Ελληνικός λαός.

– Όχι, οι Παλαιστίνιοι δεν είναι με την Τουρκία. Οι Παλαιστίνιοι είναι ένας λαός που αγωνίζεται για την επιβίωση του, με τεράστιες θυσίες, και καλωσορίζει την όποια βοήθεια ή στήριξη από όλους τους λαούς του κόσμου. Οι Παλαιστίνιοι είναι θύματα κατοχής και δεν μπορούν ποτέ να στηρίξουν την κατοχή πατρίδας άλλου λαού. Οι Παλαιστίνιοι είναι υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και στην Παλαιστίνη και στη Κύπρο και παντού. Οι Παλαιστίνιοι θέλουν ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και ειρήνη, για να ζήσουν σε συνθήκες φιλίας και καλής γειτονίας με όλους τους άλλους λαούς.

– Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον Ελληνικό και στον Κυπριακό λαό, και η Παλαιστίνη θα παραμείνει μια δυνατή φωνή διεθνώς υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, και είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα παραμείνουν και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ζήτω η Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία!
Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά Νετανιάχου

Χτες, Πέμπτη, το απόγευμα, διεξήχθη πορεία στην Αθήνα ενάντια στην επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας.

Παλαιστίνιοι που διαμένουν στην Ελλάδα αλλά και μέλη διαφόρων αριστερών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στην οδό Πανόρμου, όπου διαδήλωσαν κατά της επίσκεψης του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι έκαψαν μια σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και μία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας